- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κορωνοϊός: Τα έξι νησιά που προκαλούν ανησυχία στις αρχές
Έκκληση Χαρδαλιά για τήρηση των μέτρων
Ποια έξι ελληνικά νησιά προκαλούν ανησυχία στις αρχές λόγω αύξησης του επιδημιολογικού φορτίου - Ο νέος επιδημιολογικός χάρτης.
Ιδιαίτερη ανησυχία στις υγειονομικές αρχές και τους ειδικούς προκαλεί η έντονη αύξηση επιδημιολογικού φορτίου, με σταθερά αυξητικές τάσεις που καταγράφεται το τελευταίο 10ήμερο σε έξι ελληνικά νησιά, όπως έκανε γνωστό σήμερα (29/7) ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την εβδομαδιαία ενημέρωση.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, ανησυχία προκαλούν οι αυξητικές τάσεις σε Ζάκυνθο, Τήνο, Λευκάδα, Σαντορίνη, Πάρο και Ρόδο.
Μάλιστα, ο υφυπουργός απηύθυνε έκκληση για πιστή τήρηση των μέτρων στα νησιά αυτά, καθώς κάθε περαιτέρω επιβάρυνση ή διασπορά αναπόφευκτα θα οδηγήσει στην ανάγκη για τοπικά μέτρα περιορισμού της μεταδοτικότητας.
Κορωνοϊός: 'Ένα βήμα πριν την επιβολή μέτρων Μύκονος και Ίος
Προς μίνι lockdown οδεύουν η Μύκονος και η Ίος, όπως ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς. Μεταξύ άλλων είπε ότι συνεχίζεται η παρακολούθηση των δεδομένων και αναμένεται, αν χρειαστεί, λήψη αποφάσεων, ενώ εκεί ενισχύονται και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί. «Ζητούμε από κατοίκους και επισκέπτες την τήρηση των μέτρων προστασίας και τους κανόνες λειτουργίας».
Κορωνοϊός: Αυτές οι περιοχές αλλάζουν κατηγορία στον επιδημιολογικό χάρτη
Ακόμη, έγιναν γνωστές οι περιοχές που αλλάζουν κατηγορία στον επιδημιολογικό χάρτη, μετά τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων.
Συγκεκριμένα:
- Οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Κοζάνης, Φλώρινας, Βοιωτίας, Εύβοιας, Μεσσηνίας και Τήνου, ανεβαίνουν στο επίπεδο 3 (πορτοκαλί).
- Οι δήμοι Σπετσών, Παξών και Χίου ανεβαίνουν στο επίπεδο 3.
- Οι ΠΕ Καστοριάς, Ξάνθης και Άρτας ανεβαίνουν στο 2 (κίτρινο)
- Οι δήμοι Αγκιστρίου, Λήμνου, Ανατ. Σάμου, Δυτ. Σάμου, Αμοργού, Αστυπάλαιας, Καρπάθου, Μεγίστης, Πάτμου και Σύμης ανεβαίνουν στο κίτρινο.
- Ο δήμοι Λέρου, Μήλου και Σίφνου πέφτουν στο 2 (κίτρινο).
- Οι ΠΕ Ιωαννίνων και Γρεβενών πέφτουν στο 2.
- Οι δήμοι Αλοννήσου, Κιμώλου, Λειψών και Σκύρου πέφτουν στο επίπεδο 1 (πράσινο).
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε ποια ρολόγια δεν αλλάζουν αυτόματα
Η τρομοκρατική επίθεση που άφησε πίσω της 18 τραυματίες
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ποιες πτήσεις ακυρώνονται - Τι ισχύει με τα εισιτήρια
Σε ισχύ από την Παρασκευή 13 Μαρτίου
«Για μια σύγχρονη και δημοκρατική πόλη, η προάσπιση της ισότητας είναι δέσμευση», τόνισε ο Χάρης Δούκας
Λόγω της ισχυρής σεισμικής δόνησης που σημειώθηκε στην ευρύτερη περιοχή τα ξημερώματα της Κυριακής
Διαγωνισμός το καλοκαίρι, ανάδοχος έως το τέλος του 2026
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το νομοσχέδιο για τα πράσινα ταξί παίρνει τον δρόμο για ψήφιση στη Βουλή
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Ο δημιουργός που με τις ταινίες του ύμνησε τον έρωτα και την αστική ζωή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.