- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ταξίδι με πλοίο: Πώς γίνεται η επιστροφή των ταξιδιωτών
Τι πρέπει να έχουν μαζί τους οι επιβάτες
Ταξίδι με πλοίο: Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι επιβάτες για την επιστροφή τους από τα νησιά και τα έγγραφα που πρέπει να προσκομίσουν κατά τον έλεγχο στο λιμάνι.
Με υποχρεωτικό self test θα γίνεται πλέον η επιστροφή των ταξιδιωτών από τα νησιά, σύμφωνα με τη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για τα μέτρα που ισχύουν σχετικά με τα ταξίδια με πλοίο. Οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων γίνονται πλέον από το Λιμενικό Σώμα, ενώ οι επιβάτες καλούνται να βρίσκονται τουλάχιστον 1,5 ώρα στο λιμάνι πριν από την προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης.
Συγκεκριμένα, κάθε επιβάτης πρέπει να έχει μαζί του για την επιστροφή από νησιά σε λιμάνι της ηπειρωτικής χώρας ένα από τα ακόλουθα έγγραφα: α) αρνητικό μοριακό τεστ 72 ωρών, β) αρνητικό rapid test 48 ωρών, γ) αρνητικό self test 24 ωρών, δ) πιστοποιητικό νόσησης ή ε) πιστοποιητικό εμβολιασμού.
Ταξίδι με πλοίο - Επιστροφή: Τι πρέπει να έχουν μαζί τους οι ταξιδιώτες
Στην ανακοίνωσή του το Λιμενικό Σώμα επισημαίνει: «από την Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021, η επιβίβαση των επιβατών στα πλοία καθώς και στα θαλάσσια ταξί και τις λάντζες από τα νησιά προς τα λιμάνια της ηπειρωτικής Ελλάδας επιτρέπεται εφόσον οι επιβάτες πληρούν τις κατωτέρω προϋποθέσεις:
- Έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων (14) ημερών τον εμβολιασμό για κορονοϊό COVID-19 και επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού.
- Έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί είτε σε εργαστηριακό έλεγχο για κορονοϊό COVID-19 με τη μέθοδο PCR που έχει διενεργηθεί με τη λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα ταξιδιού είτε σε εξέταση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορονοϊού COVID-19 (rapid test) εντός των τελευταίων σαράντα οκτώ (48) ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα ταξιδιού. Η αρνητική διάγνωση του εργαστηριακού ελέγχου με τη μέθοδο PCR και του ελέγχου ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου rapid test αποδεικνύονται με την επίδειξη σχετικής βεβαίωσης.
- Επιδεικνύουν πιστοποιητικό νόσησης που εκδίδεται τριάντα (30) ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως εκατόν ογδόντα (180) ημέρες μετά από αυτόν.
- Εναλλακτικά, προσκομίζουν βεβαίωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού Ελέγχου (self-test) που έχει διενεργηθεί έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν την προγραμματισμένη ώρα ταξιδίου».
Ταξίδι με πλοίο - Επιστροφή: Πώς γίνεται η επιβίβαση
Το Λιμενικό Σώμα καλεί τους ταξιδιώτες «για την αποφυγή καθυστερήσεων, παρακαλούνται οι επιβάτες να προσέρχονται στα λιμάνια για την επιβίβασή τους τουλάχιστον μιάμιση ώρα πριν την προγραμματισμένη ώρα απόπλου».
Τα νέα μέτρα για το ταξίδι με πλοίο από τα νησιά λαμβάνονται προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του ιού. Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρθηκε την Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021 στα νησιά που παρουσιάζουν έξαρση κρουσμάτων, καλώντας τους κατοίκους να είναι πολύ προσεκτικοί, ενώ δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο να υπάρξουν τοπικά lockdown.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δημοσιεύματα τον συνέδεσαν με την υπόθεση λόγω συνωνυμίας
Πότε θα γίνει η κηδεία του - Η ανάρτηση του Σπύρου Μπιμπίλα
Δείτε το σημερινό του σκίτσο
Αναλυτική πρόγνωση από το Meteo
O κόσμος είχε συγκεντρωθεί από νωρίς
To παιδί βρίσκεται στη ΜΕΘ του Παίδων
Νέα χρηματοδοτική πρόσκληση
Πρωταγωνιστικό ρόλο διεκδικούν τα σούπερ μάρκετ
Επιχειρούν τρία εναέρια μέσα
3.450 μαθητές διεκδίκησαν 1.786 θέσεις
Από τα 100 χρόνια της Έκθεσης και τις νέες υποδομές μέχρι την Ιαπωνία, την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων και τον τουρισμό όλο τον χρόνο
Πρέπει να θέσουμε τα προγράμματα σπουδών της Μέσης Εκπαίδευσης αλλά και της Βασικής σε μια τελείως άλλη βάση
Δείτε το σημερινό του σκίτσο
Οδηγός για όσα εφαρμόζονται πρώτη φορά το σχολικό έτος 2026 - 2027
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.