- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Η κατανομή των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στην Αττική που ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας σήμερα, Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021.
Αυξημένα παραμένουν τα κρούσματα στην Αττική ακόμα μια μέρα καθώς από τα 2.691 νέα κρούσματα κορωνοϊού που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ, οι 1.216 μολύνσεις εντοπίζονται στο Λεκανοπέδιο.
Αναλυτικότερα τα κρούσματα στις περιφερειακές ενότητες που ανήκουν στην Αττική:
- Ανατολική Αττική: 144 κρούσματα
- Βόρειος Τομέας Αθηνών: 164 κρούσματα
- Δυτική Αττική: 45 κρούσματα
- Δυτικός Τομέας Αθηνών: 175 κρούσματα
- Κεντρικός Τομέα Αθηνών: 292 κρούσματα
- Νήσων: 18 κρούσματα
- Νότιος Τομέας Αθηνών: 187 κρούσματα
- Πειραιώς: 191 κρούσματα
Στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν 184 νέες μολύνσεις.
Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα νέα κρούσματα:
» Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.691 , εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 453.200 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.
» Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 14, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.833 θάνατοι. Το 95.1% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
» Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 123 (62.6% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη. To 87.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
» Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.751 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 101 (ημερήσια μεταβολή -9.82%).
» Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 92 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 42 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Πώς λειτουργούσε το κύκλωμα με τους 40 «αχυράνθρωπους»
Οι 9 περιοχές που μπαίνουν σε καθεστώς Red Code
Τι αναμένεται να υποστηρίξει
Η ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά
Στο όχημα επέβαιναν συνολικά 25 άτομα - Η ανακοίνωση του Πολεμικού Ναυτικού
Στο τέλος της εβδομάδας θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο
Όσα ζήσαμε στο Allwyn x McLaren Racing: Live in Athens στο ΟΑΚΑ
Αναβαθμίστηκε το έκτακτο της ΕΜΥ - Ισχυρές καταιγίδες και την 28η Οκτωβρίου
24ωρη κινητοποίηση των ναυτεργατικών σωματείων και 3ωρη στάση εργασίας από τους λιμενεργάτες
Σε αυξημένη επιφυλακή η Πολιτική Προστασία
Μόνο από την αριστερή λωρίδα τα αυτοκίνητα
Ταλαιπωρία για τους οδηγούς
«Ζητήσαμε να αναβαθμιστεί η κατηγορία», λέει ο γιατρός
Πού θα έχει συγκεντρώσεις και τι ώρα ξεκινούν οι διαμαρτυρίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.