Ελλαδα

Εμβολιασμός 15-17 ετών: Το απόγευμα θα ανοίξει η πλατφόρμα

Ποιοι 15χρονοι μπορούν να κλείσουν το ραντεβού για τον εμβολιασμό τους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εμβολιασμός εφήβων κατά του κορωνοϊού
Εμβολιασμός εφήβων κατά του κορωνοϊού © EPA / ETIENNE LAURENT

Εμβολιασμός παιδιών 15-17 ετών κατά του κορωνοϊού: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τα ραντεβού - Οι διευκρινίσεις Θεμιστοκλέους.

Σήμερα το απόγευμα αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για τον εμβολιασμό των εφήβων ηλικίας 15-17 ετών, όπως έκανε γνωστό με ανάρτησή του στο Twitter ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

O κ. Θεμιστοκλέους διευκρίνισε στην ανάρτησή του ότι το εμβόλιο μπορούν να κάνουν και όσοι έχουν κλείσει τα 15, δηλαδή οι γεννημένοι έως 15/07/2006. Μάλιστα, κάθε 15 μέρες η πλατφόρμα  θα ανανεώνεται και θα εντάσσονται όσοι έχουν κλείσει τα 15 έτη.

Το ραντεβού για τον εμβολιασμό θα μπορεί να κλείνεται από την πλατφόρμα https://emvolio.gov.gr. Απαραίτητοι είναι οι κωδικοί taxisnet. Το ραντεβού μπορεί να κλείσει οποιοσδήποτε από τους δύο γονείς, αρκεί να ανήκει στην ίδια οικογενειακή μερίδα με το παιδί.

Προγραμματισμός ραντεβού μπορεί να γίνει και μέσω ΚΕΠ ή φαρμακείου, με την προϋπόθεση ότι ο γονέας θα προσκομίσει ταυτοποιητικά στοιχεία δικά του και του παιδιού. Την ημέρα του εμβολιασμού, τα παιδιά, ηλικίας 15-17 ετών, θα πρέπει να προσέρχονται στα εμβολιαστικά κέντρα συνοδευόμενα από τον γονέα ή τον κηδεμόνα τους.

 

Βασιλακόπουλος: Οι γονείς να εμβολιάσουν άφοβα τα παιδιά τους

Ο καθηγητής πνευμονολογίας-εντατικής θεραπείας στο ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, συνέστησε στους γονείς να εμβολιάσουν άφοβα τα παιδιά τους με το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, με αφορμή το σημερινό άνοιγμα της πλατφόρμας για τα ραντεβού εμβολιασμού για τις ηλικίες 15-17 ετών. 

«Όπως εμείς αγαπάμε τα παιδιά μας στην Ελλάδα, το ίδιο τα αγαπούν στην Αμερική και στον Καναδά, όπου έχουν εμβολιαστεί εκατομμύρια παιδιά χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Να εμβολιάσουν οι γονείς άφοβα τα παιδιά τους, δεν υπάρχουν μακροχρόνιες συνέπειες, κανένα εμβόλιο δεν βγάζει μακροχρόνιες συνέπειες. Στα παιδιά συνήθως ο ιός κάνει μια λοίμωξη που είναι πιο ελαφριά. Όμως, μέχρι τώρα δυστυχώς έχουμε θρηνήσει τρία ελληνόπουλα, και πολλά έχουν ζήσει μια τραυματική εμπειρία, να μπαίνουν στο νοσοκομείο και να νοσηλεύονται σε ΜΕΘ χωρίς τους γονείς τους», δήλωσε ο κ. Βασιλακόπουλος σχετικά με τους εμβολιασμούς των παιδιών.

«Η μετάλλαξη Δέλτα θα μας φέρει πολλά κρούσματα, είναι 2 φορές πιο μεταδοτική από το αρχικό στέλεχος και είναι πολύ πιο εύκολο κάποιος που δεν είναι εμβολιασμένος να κολλήσει και να μεταδώσει τον ιό. Είναι η μετάλλαξη που προβλέπεται ότι θα επικρατήσει σε όλη την Ευρώπη μέχρι το τέλος του καλοκαιριού. Όμως, η αύξηση που έχουμε δει τις τελευταίες 2 εβδομάδες δεν οφείλεται μόνο στο ότι έχει αρχίσει να επικρατεί η Δέλτα, αλλά και στη δική μας συμπεριφορά», δήλωσε στο Mega, o κ. Βασιλακόπουλος και πρόσθεσε:

«Όταν είμαι εμβολιασμένος η πιθανότητα να νοσήσω είναι τρομερά μικρότερη. Και αν νοσήσω στη μεγάλη πλειοψηφία των περιπτώσεων θα νοσήσω πολύ ελαφριά. Δεν έχει καμία σχέση με το να νοσήσω με κορωνοϊό και να είμαι ανεμβολίαστος. Το εμβόλιο μας δίνει μια πρωτεΐνη και εμείς φτιάχνουμε αντισώματα εναντίον της. Αν νοσήσω με φυσιολογικό τρόπο δεν εκτίθεμαι μόνο σε αυτή την πρωτεΐνη, αλλά και στις υπόλοιπες πρωτεΐνες του κορωνοϊού. Αν νοσήσει κάποιος ξέρει τι θα συμβεί μετά από κάποια χρόνια; Γιατί δεν απασχολεί τον κόσμο αυτό;»

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ