- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Βορίδης-Δημόσιο: Δεν είναι στο τραπέζι ο υποχρεωτικός εμβολισμός
Αλλά δεν μπορεί και να αποκλειστεί
Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός στο Δημόσιο δεν βρίσκεται στο τραπέζι των συζητήσεων σύμφωνα με τον Μάκη Βορίδη, αλλά δεν μπορεί και να αποκλειστεί.
Η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών στους δημοσίους υπαλλήλους δεν είναι, αυτήν τη στιγμή, στο τραπέζι των συζητήσεων, αλλά προφανώς είναι κάτι που δεν μπορεί να αποκλειστεί, όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, σε πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ.
Αναφερόμενος στο μέτρο της αναστολής εργασίας σε όσους είναι ανεμβολίαστοι, ο κ. Βορίδης σημείωσε ότι αυτό δεν μπορεί να είναι επ' άπειρον, αλλά αποτελεί μία περίοδο προσαρμογής που δίνεται για την επιχείρηση και τον εργαζόμενο προκειμένου να αποφασίσουν περαιτέρω.
Ερωτηθείς για το μπόνους παραγωγικότητας στο Δημόσιο, ο υπουργός Εσωτερικών απάντησε ότι θα δίνεται σε επίπεδο οργανικής μονάδας από τον διευθυντή στους υπαλλήλους που επιτυγχάνουν κάποιους στόχους. Όπως τόνισε, το υπουργείο θα είναι έτοιμο να το εφαρμόσει πιλοτικά από τις αρχές του έτους υπό την προϋπόθεση ύπαρξης δίκαιου και αποπολιτικοποιημένου μηχανισμού απόδοσης του μπόνους καθώς και μίας «πραγματικής» στοχοθεσίας, για την οποία προανήγγειλε την κατάθεση σχετικού νομοθετήματος έως το τέλος του έτους.
Σε ποια επαγγέλματα ισχύει ο υποχρεωτικός εμβολιασμός
Νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας στο πλαίσιο της εξειδίκευσης των ανακοινώσεων του Πρωθυπουργού για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, ξεκαθάρισε πως «ως τις 16/8 το σύνολο των εργαζομένων στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων θα πρέπει να έχει κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου και ακολούθως τη β' δόση σύμφωνα με τα προβλεπόμενα. Σε περίπτωση παραβίασης των κανόνων 50.000 ευρώ πρόστιμο στη δομή και σε περίπτωση δεύτερης παράβασης 200.000 ευρώ πρόστιμο».
Στη συνέχεια, έκανε λόγο για τον «υποχρεωτικό εμβολιασμό όλων των ιδιωτικών και δημόσιων δομών υγείας, κέντρων αποκατάστασης κλπ» τονίζοντας ότι «ως 1/9 το σύνολο του προσωπικού να έχει λάβει τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολίου».
Ο υπουργός υπογράμμισε κλείνοντας πως «οι εργαζόμενοι που αρνούνται να εμβολιαστούν θα τίθενται σε αναστολή εργασίας άνευ αποδοχών» και συμπλήρωσε πως «θα έρθει νομοθετική ρύθμιση έτσι ώστε οι δημόσιοι φορείς να προσλαμβάνουν προσωπικό σε αναπλήρωση όσων δεν εμβολιάζονται».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για τα μέτρα προληπτικής πυροπροστασίας
Η ιστορία ενός σταθμού που όλοι περιμένουν να μεταφερθεί, αλλά που εξακολουθεί να μένει εκεί όπου τον ξέρουν όλοι
Χιλιάδες μαθητές διεκδικούν μια θέση - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη διαδικασία
Αναλυτικά οι τροποποιήσεις στις Γραμμές 6 και 7 έως τις 30 Απριλίου
Αστάθεια σε Κρήτη και Δωδεκάνησα - Φυσιολογικές θερμοκρασίες στην υπόλοιπη Ελλάδα
Πότε θα τη δούμε στον ανοιξιάτικο ουρανό
Η συνεχιζόμενη σεισμική δραστηριότητα έχει δημιουργήσει αναστάτωση στην περιοχή
Ένα παγκοσμίου βεληνεκούς έργο που ενσωματώνει τη σύγχρονη τεχνολογία
Για ποια πάρκα πρόκειται
Αύριο η επίσκεψη από Μητσοτάκη - Μακρόν
Το σημείο έχει αποκλειστεί από πυροτεχνουργούς
Απαλλαγή λόγω αμφιβολιών για τρεις κατηγορούμενους - Ένοχες δύο γυναίκες, αναμένεται η απόφαση για ποινές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.