Ελλαδα

Βορίδης-Δημόσιο: Δεν είναι στο τραπέζι ο υποχρεωτικός εμβολισμός

Αλλά δεν μπορεί και να αποκλειστεί

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δημόσια Υπηρεσία © EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός δεν βρίσκεται στο τραπέζι των συζητήσεων σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη © EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός στο Δημόσιο δεν βρίσκεται στο τραπέζι των συζητήσεων σύμφωνα με τον Μάκη Βορίδη, αλλά δεν μπορεί και να αποκλειστεί.

Η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών στους δημοσίους υπαλλήλους δεν είναι, αυτήν τη στιγμή, στο τραπέζι των συζητήσεων, αλλά προφανώς είναι κάτι που δεν μπορεί να αποκλειστεί, όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, σε πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ.

Αναφερόμενος στο μέτρο της αναστολής εργασίας σε όσους είναι ανεμβολίαστοι, ο κ. Βορίδης σημείωσε ότι αυτό δεν μπορεί να είναι επ' άπειρον, αλλά αποτελεί μία περίοδο προσαρμογής που δίνεται για την επιχείρηση και τον εργαζόμενο προκειμένου να αποφασίσουν περαιτέρω.

Ερωτηθείς για το μπόνους παραγωγικότητας στο Δημόσιο, ο υπουργός Εσωτερικών απάντησε ότι θα δίνεται σε επίπεδο οργανικής μονάδας από τον διευθυντή στους υπαλλήλους που επιτυγχάνουν κάποιους στόχους. Όπως τόνισε, το υπουργείο θα είναι έτοιμο να το εφαρμόσει πιλοτικά από τις αρχές του έτους υπό την προϋπόθεση ύπαρξης δίκαιου και αποπολιτικοποιημένου μηχανισμού απόδοσης του μπόνους καθώς και μίας «πραγματικής» στοχοθεσίας, για την οποία προανήγγειλε την κατάθεση σχετικού νομοθετήματος έως το τέλος του έτους.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης στην ΕΡΤ - Τι δήλωσε για τα νέα μέτρα | 13/07/21 | ΕΡΤ

Σε ποια επαγγέλματα ισχύει ο υποχρεωτικός εμβολιασμός

Νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας στο πλαίσιο της εξειδίκευσης των ανακοινώσεων του Πρωθυπουργού για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, ξεκαθάρισε πως «ως τις 16/8 το σύνολο των εργαζομένων στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων θα πρέπει να έχει κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου και ακολούθως τη β' δόση σύμφωνα με τα προβλεπόμενα. Σε περίπτωση παραβίασης των κανόνων 50.000 ευρώ πρόστιμο στη δομή και σε περίπτωση δεύτερης παράβασης 200.000 ευρώ πρόστιμο».

Στη συνέχεια, έκανε λόγο για τον «υποχρεωτικό εμβολιασμό όλων των ιδιωτικών και δημόσιων δομών υγείας, κέντρων αποκατάστασης κλπ» τονίζοντας ότι «ως 1/9 το σύνολο του προσωπικού να έχει λάβει τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολίου».

Ο υπουργός υπογράμμισε κλείνοντας πως «οι εργαζόμενοι που αρνούνται να εμβολιαστούν θα τίθενται σε αναστολή εργασίας άνευ αποδοχών» και συμπλήρωσε πως «θα έρθει νομοθετική ρύθμιση έτσι ώστε οι δημόσιοι φορείς να προσλαμβάνουν προσωπικό σε αναπλήρωση όσων δεν εμβολιάζονται».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ