Ελλαδα

Στο τραπέζι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός σε στρατό και αθλητές

Την επόμενη εβδομάδα οι επίσημες ανακοινώσεις

2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στρατιώτες του KEMX στη Θεσσαλονίκη © Eurokinissi / ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Θέμα ημερών η ανακοίνωση των αποφάσεων της κυβέρνησης για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς σε συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων © Eurokinissi / ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Θέμα ημερών η ανακοίνωση των αποφάσεων της κυβέρνησης για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς σε συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων.

Οι ανακοινώσεις για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό θα γίνουν μέσα στην επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με δήλωση της Κυβερνητικής Εκπροσώπου, Αριστοτελία Πελώνη

Η αρχή προβλέπεται να γίνει με το προσωπικό στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων εντός του Ιουλίου και θα ακολουθήσουν στο τέλος Αυγούστου με αρχές φθινοπώρου οι γιατροί και οι υγειονομικοί. Όπως ανέφερε ο ΣΚΑΪ, επικαλούμενος κυβερνητικές πηγές, όσοι επιμείνουν να μην εμβολιαστούν, δεν θα απολυθούν, αλλά θα μεταφερθούν σε θέσεις στις οποίες δεν θα έχουν επαφή με το κοινό.

Την ίδια στιγμή, συζητιέται να συμπεριληφθούν στον υποχρεωτικό εμβολιασμό κι άλλες κατηγορίες πολιτών όπως οι εκπαιδευτικοί, όσοι κατατάσσονται στο στρατό, τα Σώματα Ασφαλείας και οι αθλητές ερασιτεχνικών και επαγγελματικών σωματείων.

Σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα γνωστοποιηθούν οι λεπτομέρειες για το πώς θα λειτουργήσουν και οι κλειστοί χώροι από τις 15 Ιουλίου.

Ta προνόμια των εμβολιασμένω και η επιχείρηση «πειθώ»

Στο πλαίσιο της επιχείρησης «πειθώ», πέρασε νωρίτερα από τη Βουλή το Freedom Pass με το voucher των 150 ευρώ για τους νέους 18-25 ετών που εμβολιάζονται. Επιπλέον, ανοίγουν ξανά τα γήπεδα για τους εμβολιασμένους φιλάθλους ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, ξεκινά την «εκστρατεία ενημέρωσης» σε δήμους και περιφέρειες με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, με τη συνδρομή τοπικών αρχόντων και εκκλησίας.

Παράλληλα, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος υποστήριξε ότι ο εμβολιασμός πρέπει να είναι υποχρεωτικός για τους ιερείς.

«Η υποχρεωτικότητα πρέπει να έχει μια γενική εφαρμογή σε όλη την κοινωνία. Κανένας δεν μπορεί να εξαιρεθεί, ούτε οι ιερείς, καθώς είμαστε όλοι ευάλωτοι απέναντι στον κίνδυνο του κορωνοϊού», είπε στο ραδιόφωνο της ΕΡΑ.

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος ζητάει να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τον κορωνοϊό © EUROKINISSI
Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Ζητεί να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τον κορωνοϊό © EUROKINISSI

Τα νέα κρούσματα από τον ΕΟΔΥ

Τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα σήμερα Πέμτη 8 Ιουλίου, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ,  άγγιξαν τα 2.107. Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν επίσης 10 νέοι θάνατοι, ενώ οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ είναι 153.

Η ανησυχία για τη μετάλλαξη Δέλτα στην Ελλάδα είναι μεγάλη, με ειδικούς να επισημαίνουν ότι τα κρούσματα θα διπλασιάζονται σχεδόν κάθε εβδομάδα. Ήδη, η επιτροπή εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας εισηγήθηκε νέα μέτρα, ζητώντας μεταξύ άλλων αρνητικό rapid test και στην επιστροφή από νησιά και να μπαίνουν μόνο εμβολιασμένοι φίλαθλοι στα γήπεδα.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς επανέλαβε ότι από σήμερα κλαμπ και μπαρ λειτουργούν μόνο με καθήμενους, ενώ το ίδιο ισχύει και στην εστίαση. Παράλληλα, αναφέρθηκε στα πρόστιμα για τους παραβάτες. Επιπλέον, μίλησε για τις μετακινήσεις με πλοία και αεροπλάνα με προορισμό τα νησιά, επισημαίνοντας ότι αποτελεί προϋπόθεση το αρνητικό self test ή το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή επίσημο έγγραφο νόσησης.

Ωστόσο, όπως ξεκαθάρισε απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δεν έχει ληφθεί κάποια επίσημη απόφαση μετά την εισήγηση των ειδικών για αρνητικό rapid test και στην επιστροφή από τα νησιά. Επιπλέον, τόνισε ότι η μάσκα παραμένει υποχρεωτική σε πλοία και αεροπλάνα για όλους τους ταξιδιώτες.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ