Ελλαδα

Σε αναστολή εργασίας ανεμβολίαστοι από 16 Αυγούστου: Ποιους αφορά

Τι ανέφερε στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εμβόλιο για τον κορωνοϊό (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους εργαζόμενους σε γηροκομεία, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνοντας ότι όσοι δεν εμβολιαστούν, μπαίνουν σε αναστολή εργασίας
Εμβόλιο για τον κορωνοϊό (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους εργαζόμενους σε γηροκομεία, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνοντας ότι όσοι δεν εμβολιαστούν, μπαίνουν σε αναστολή εργασίας ©

Σε αναστολή εργασίας υγειονομικοί και εργαζόμενοι σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, που θα παραμείνουν ανεμβολίαστοι, όπως ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα (12/7) ότι γίνεται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός σε υγειονομικούς και γηροκομεία. Συγκεκριμένα, όπως είπε στο διάγγελμά του, οι εργαζόμενοι σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων έχουν περιθώριο μέχρι τις 16 Αυγούστου να κάνουν το εμβόλιο για τον κορωνοϊό. Σε διαφορετική περίπτωση μπαίνουν σε αναστολή εργασίας.

Ο πρωθυπουργός γνωστοποίησε ακόμη ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός αφορά και τους υγειονομικούς που εργάζονται τόσο στον Δημόσιο όσο και τον Ιδιωτικό Τομέα, οι οποίοι έχουν περιθώριο μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου να εμβολιαστούν.

Υποχρεωτικός εμβολιασμός - Εργαζόμενοι: Τι ανέφερε στο διάγγελμά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης

«Πρώτον, καθίσταται υποχρεωτικός ο άμεσος εμβολιασμός των εργαζόμενων σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, που είναι και η πιο ευπαθής κατηγορία. Όσοι δεν το πράξουν θα τεθούν σε αναστολή εργασίας από την 16η Αυγούστου και μετά. Γιατί δεν γίνεται αυτοί οι οποίοι υποτίθεται ότι προστατεύουν εκείνους που κινδυνεύουν περισσότερο, να είναι οι ίδιοι πιθανοί φορείς αυτού του κινδύνου» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Και πρόσθεσε: «Δεύτερον, από την 1η Σεπτεμβρίου, ο υποχρεωτικός εμβολιασμός θα ισχύσει και για τους υγειονομικούς, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Είναι αδιανόητο, για παράδειγμα, ένας ανεμβολίαστος νοσηλευτής να φροντίζει έναν ανοσοκατεσταλμένο καρκινοπαθή ασθενή. Είμαι σίγουρος ότι με αυτήν την απόφαση συμφωνεί το μεγάλο μέρος της κοινωνίας. Και ζητώ από όλα τα κόμματα να τη στηρίξουν χωρίς αστερίσκους και επιφυλάξεις».

Σημειώνεται ότι η εξειδίκευση των μέτρων γίνεται αύριο Τρίτη 13 Ιουλίου στις 12.30, στο Υπουργείο Υγείας, από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη.

Ανακοινώσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την εξέλιξη του προγράμματος εμβολιασμού

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ