- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Παγώνη: Πρέπει να «τρέξει» ο εμβολιασμός παιδιών 12 έως 15 ετών
«Τώρα κάνουμε χειρουργεία που έπρεπε να έχουν γίνει πριν 7-8 μήνες»
Ματίνα Παγώνη: Η ανάγκη εμβολιασμού και η προειδοποίηση για δύσκολο χειμώνα - Τι εκτιμά για τον εμβολιασμό παιδιών και τον τρόπο λειτουργίας της εστίασης.
Στην ανάγκη άμεσου εμβολιασμού των πολιτών κατά του κορωνοϊού, προκειμένου να μην έχουμε ένα δύσκολο χειμώνα, αναφέρθηκε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνα-Πειραιά, Ματίνα Παγώνη.
Σε δηλώσεις της στον ΣΚΑΪ, η κ. Παγώνη σημείωσε ότι πρέπει πάση θυσία να μη φτάσουμε τα 4.000 κρούσματα την ημέρα. «Και δεν πρέπει να τα φτάσουμε, γιατί αυτή τη στιγμή τα νοσοκομεία είναι γεμάτα από non covid ασθενείς. Ήδη έχουμε πάρει κρεβάτια από τις ΜΕΘ Covid και τα έχουμε κάνει non covid, γιατί είχαν μείνει πίσω τα χειρουργεία. Τώρα κάνουμε χειρουργεία που έπρεπε να έχουν γίνει πριν 7-8 μήνες και ακόμα είμαστε στους 3 μήνες. Μας σώζει μόνο το γεγονός ότι τα κρούσματα είναι ηλικίας 14-24 ετών, που σημαίνει ότι το περνάνε στο σπίτι».
Επιπλέον, η κ. Παγώνη προειδοποίησε σχετικά με τους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας που ακόμη δεν έχουν εμβολιαστεί: «Το πρόβλημα είναι οι 60αρηδες και άνω και ειδικά με υποκείμενα νοσήματα που δεν έχουν εμβολιαστεί γιατί πολλοί από αυτούς θα καταλήξουν στις μονάδες. Ο καθένας πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι θα έχουμε ίδιο χειμώνα με τον περυσινό εάν δεν τελειώσουμε τους εμβολιασμούς μέχρι τέλος Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Η κ. Παγώνη εκτίμησε ότι δεν μπορούμε να έχουμε πάλι lockdown, αλλά σε περίπτωση έξαρσης της πανδημίας θα ληφθούν τοπικά περιοριστικά μέτρα, ανάλογα με τα ποσοστά εμβολιασμού σε κάθε περιοχή. Σε ό,τι αφορά την εστίαση, υπογράμμισε ότι «μικτό εστιατόριο σε κλειστό χώρο δεν μπορεί να υπάρξει», προσθέτοντας ότι «όταν κάποιος πάει σε ένα μαγαζί, θέλει να χαλαρώσει. Δεν μπορώ εγώ να νοιάζομαι αν ο διπλανός μου έχει εμβολιαστεί».
Σε άλλο σημείο των δηλώσεών της αναφέρθηκε και στους εμβολιασμούς των παιδιών, ενώ και τις αντιρρήσεις που φέρνουν οι γονείς, η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, σημείωσε ότι πρέπει να προχωρήσει ο εμβολιασμός και πιο μικρών παιδιών, ηλικίας 12-15 ετών προτείνοντας τα εμβόλια να γίνονται στα σχολεία και οι παιδίατροι, οι οποίοι χαίρουν της εμπιστοσύνης των γονέων, να μπουν στην πρώτη γραμμή.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Oι ποινές για τους παραβάτες
Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα πραγματοποιήθηκε η έξοδος των εκδρομέων από την εθνική οδό Αθηνών-Λαμία
Λουλούδια και στεφάνια για τους εκτελεσθέντες άφησαν στο Σκοπευτήριο δεκάδες πολίτες
Στα ορεινά σημειώθηκαν χιονοπτώσεις
Δεμένα τα καράβια στα λιμάνια λόγω της 24ωρης απεργίας της ΠΝΟ
Η ανακοίνωση της Πρυτανείας
Ποια άλλα ονόματα τη συνοδεύουν
Πόσο θα παραμείνει κρεμασμένο στο σπίτι
«Τρέχει» ο διαγωνισμός «Σχεδίασε τα λεωφορεία της Αθήνας»
Τι μπορείτε να κάνετε το τριήμερο στην πόλη
Ο σχεδιασμός της Πολιτικής Προστασίας
Οι ανακοινώσεις ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ
Η πρόγνωση της ΕΜΥ και του Meteo
Περιλαμβάνει συνολικά πέντε επίπεδα κινδύνου
Παρά την αναμενόμενη κακοκαιρία
Στο σημείο 22 πυροσβέστες με 7 οχήματα - Αναφέρονται εκρήξεις και επέκταση της φωτιάς
Η παρέμβασή του αποδείχτηκε καθοριστική
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.