Ελλαδα

Παγώνη: Πρέπει να φτάσουμε το 80% στους εμβολιασμούς

«Αλλιώς τα πράγματα από Οκτώβριο δεν θα είναι καλά»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εμβόλιο κορωνοϊού
Εμβόλιο κορωνοϊού © Eurokinissi

Το φθινόπωρο θα είναι δύσκολο εάν οι εμβολιασμοί δεν αυξηθούν ώστε να χτιστεί το τείχος ανοσίας με ποσοστό 80%, σύμφωνα με την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Την εκτίμηση πως το προσεχές φθινόπωρο θα είναι δύσκολο αν δεν επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί έκανε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Συγκεκριμένα, η κα Παγώνη τόνισε πως «αν δεν πιάσουμε το 80% τα πράγματα από Οκτώβρη δεν θα πάνε καλά» και πρόσθεσε:

«Η ημέρα που θα μιλήσουμε για μηδέν θανάτους θα είναι όταν συντονιστούμε όλοι και εμβολιαστούμε. Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι αν δεν εμβολιαστεί υπάρχουν μεταλλάξεις, αυτή την στιγμή η Δέλτα έχει αύξηση μεταδοτικότητας από 50-70% που σημαίνει ότι χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή. 100% όσοι έχουν εμβολιαστεί δεν έχουν μπει μέχρι σήμερα σε ΜΕΘ».

Τέλος, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ σημείωσε ότι «μπορεί κάποιος να νοσήσει, υπάρχει ένα παράθυρο 10%. Γιατί να νοσήσει από κάποιον που δεν έχει εμβολιαστεί; Γιατί να νοσήσουμε; Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για να μην πάμε για εμβολιασμό. Πριν ξεκινήσουν για διακοπές πρέπει να πάνε για εμβολιασμό. Η νόσος είναι εδώ, οι μεταλλάξεις είναι εδώ, δεν πρέπει να γυρίσουμε πίσω. Δεν πρέπει να φοβάται ο κόσμος, τα εμβόλια είναι ασφαλή».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ