- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Παπαευαγγέλου: Νέοι 18-24 η πλειοψηφία των τελευταίων κρουσμάτων
Ο δείκτης θετικότητας παρουσιάζει σταθεροποίηση στο 1,1%
Ενημέρωση για την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας, από τη Βάνα Παπαευαγγέλου
«Τα επιδημιολογικά δεδομένα της προηγούμενης εβδομάδας δείχνουν μια σταθεροποίηση της πανδημίας στη χώρα μας. Φαίνεται σαν να ανακόπηκε η καθοδική πορεία που παρατηρούσαμε τις προηγούμενες εβδομάδες» σημείωσε στην τακτική ενημέρωση για την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου.
Ο μέσος κυλιόμενος των τελευταίων επτά ημερών είναι στα 442 νέα κρούσματα ανά ημέρα ενώ «το κύριο χαρακτηριστικό της προηγούμενης εβδομάδας είναι η σημαντική περαιτέρω μείωση της διάμεσης ηλικίας των νέων κρουσμάτων που έπεσε μόλις σε μια εβδομάδα κατά 5 χρόνια, δηλαδή βρίσκεται τώρα η διάμεση ηλικία στα 27 έτη» τόνισε η κ. Παπαευαγγέλου.
«Εντυπωσιακό είναι ότι η πλειοψηφία των νέων κρουσμάτων αφορά κατά κύριο λόγο τους νέους μας 18-24 ετών και στη συνέχεια την ηλικιακή ομάδα των 25-34 ετών» υπογράμμισε η λοιμωξιολόγος, προσθέτοντας ότι «σήμερα, αυτές οι ηλικίες αφορούν το 60% των νέων κρουσμάτων».
Παράλληλα, σε κάποιες περιοχές, κυρίως νησιωτικές, παρατηρείται «μια μικρή αλλά σαφής αύξηση» των νέων κρουσμάτων, είπε το μέλος της Επιτροπής, ενώ για τον δείκτη θετικότητας η κ. Παπαευαγγέλου ανέφερε ότι παρουσιάζει «σταθεροποίηση στο 1,1%».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πιο σοβαρά ο υπάλληλος του ΕΦΚΑ
Tι είπε για την πολεοδομική επέκταση σε προστατευόμενες περιοχές
Στο σημείο επιχειρεί ειδικό κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών του στρατού
Αφορά τις αποζημιώσεις που επιδικάζονται στους συγγενείς των θυμάτων και στους τραυματίες
Οι αρχές που έφτασαν στο σημείο δεν έχουν βρει μέχρι τώρα κάλυκες
Διευκρινίσεις για ΚΤΕΟ και Κ.Ε.Κ, τι αλλάζει και τι παραμένει ίδιο στο ισχύον πλαίσο
«Δεμένα» τα πλοία σε όλα τα λιμάνια
Επιχείρηση με διαπραγματευτές και ΟΠΚΕ για 20χρονο φοιτητή στο κέντρο της πόλης
Αναλυτικά οι ενέργειες στις οποίες είχε προχωρήσει η διοίκηση
Τι αναφέρει στην ανάρτηση για την πρόγνωση των επόμενων ημερών ο Θοδωρής Κολυδάς
Η λειτουργία του διακόπηκε τον Ιανουάριο, με την ίδια να χαρακτηρίζει τότε την απόφαση «πολύ δύσκολη»
Ήταν κρυμμένα στις σόλες
Ένα νέο τοπόσημο δημιουργείται στην πόλη, στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου
Τι έχουν ανακοινώσει οι μεγάλες αλυσίδες
Από την Πέμπτη αλλαγή σκηνικού - Οι προγνώσεις των μετεωρολόγων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Για σειρά κακουργημάτων η δίωξη που του ασκήθηκε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.