Ελλαδα

Γλυκά Νερά: Γιατί η ΕΛ.ΑΣ. απέσπασε την ομολογία 37 ημέρες μετά

Αξιωματικοί είχαν εντοπίσει τα «προβλήματα» στην κατάθεση του καθ' ομολογία δολοφόνου

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O καθ' ομολογία δολοφόνος της 20χρονης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά
O καθ' ομολογία δολοφόνος της 20χρονης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά © EUROKINISSI/ ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Ο τρόπος που κινήθηκε η ΕΛ.ΑΣ. μέχρι να αποσπάσει την ομολογία του συζυγοκτόνου - Τι υποστηρίζουν αξιωματικοί

Πηγές από την ΕΛ.ΑΣ. εξηγούν γιατί χρειάστηκαν 37 ημέρες μέχρι να αποσπάσουν την ομολογία του 33χρονου πιλότου, Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, για τη στυγερή δολοφονία της συζύγου του, Καρολάιν, μέσα στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά, υποστηρίζοντας ότι από την αρχή υπήρξαν δύο σενάρια, από τα οποία έπρεπε να αποκλείσουν το ένα πριν καταλήξουν στον δράστη. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Άννας Μαρούλη για τον ΣΚΑΪ, οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει από την αρχή τα «προβλήματα» στην κατάθεσή του πιλότου, αλλά πρώτα θα έπρεπε να αποκλείσουν το σενάριο της ληστείας μετά φόνου που είχε πλάσει και παρουσιάσει ο 33χρονος πιλότος, συλλέγοντας στοιχεία που θα έδειχναν ότι δεν υπήρξαν την 11η Μαΐου 2021 άλλα πρόσωπα μέσα στο σπίτι του εγκλήματος. Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. σημειώνουν ότι το δίπολο το οποίο είχαν να εξετάσουν ήταν: «Αν δεν ήταν οι ληστές, θα ήταν σίγουρα ο Μπάμπης». 

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ο Προϊστάμενος Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής, Αστυνομικός Υποδιευθυντής, Κωνσταντίνος Χασιώτης, είχε πει σε δηλώσεις του ότι η εξέταση κάποιων πειστηρίων και ιδιαίτερα των ψηφιακών πειστηρίων που είχαν κατασχέσει από τον χώρο, έδωσε κάποιες ενδείξεις εμπλοκής του συζύγου και ειδικά κάποια από τα πειστήρια που έδειχναν κίνηση αντικειμένων και ειδικά του τηλεφώνου του συζύγου κατά τον χρόνο που αυτός είχε δηλώσει ότι ήταν δεμένος.

«Για να επιβεβαιώσουμε αυτές τις υποψίες που είχαν δημιουργηθεί, θα έπρεπε να εξετάσουμε πλέον σχολαστικά και με ιδιαίτερες λεπτομέρειες τον σύζυγο, τον οποίο φέραμε στα γραφεία μας στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση και πλέον τον εξετάσαμε με σχολαστικότητα και θέτοντας του ιδιαίτερα ερωτήματα. Κατά την αρχική συζήτηση μαζί του όμως μαζί του και πριν προλάβουμε να εκθέσουμε σε αυτόν τα ευρήματα της έρευνάς μας, απέτρεψε την συζήτηση πάνω στη σχέση που είχε με το θύμα, πάνω στη σχέση που είχε με το παιδί του και προς έκπληξή μας πάνω στη σχέση που είχε δημιουργηθεί με την ομάδα που ερευνούσε την υπόθεσή του και ιδιαίτερα με τον επικεφαλής της ομάδας αυτής. Συνεχίζοντας λοιπόν τη συζήτηση πάνω στα ζητήματα που είχε ο ίδιος αρχίσει να θέτει, σε κάποιο στάδιο της εξέτασής του, ήθελε να μας διαβεβαιώσει ότι ποτέ δεν ήθελε να εξαπατήσει και να πει ψέματα και το μόνο που ήθελε ήταν να αποφύγει την σύλληψη για να μείνει με το παιδί του, έξω από την φυλακή. Αυτό γρήγορα οδήγησε στην ομολογία της πράξης του, την οποία απέδωσε σε έναν διαπληκτισμό που είχαν με τη σύζυγό του. Αυτός ο διαπληκτισμός δημιούργησε μία έκρηξη συναισθήματος και δεν άργησε να οδηγήσει στο αποτέλεσμα που γνωρίζουμε. Επιβεβαίωσε τα ευρήματα τα ιατροδικαστικά, ότι δηλαδή, επέφερε το θάνατο στη σύζυγο του, με ασφυκτικό μηχανισμό, όπως λέμε και στη συνέχεια περιέγραψε τις κινήσεις του, όπως την παραβίαση του παραθύρου, την οποία ο ίδιος έκανε, την έρευνα που δημιούργησε στο χώρο, την θανάτωση του σκύλου που υπήρχε μέσα στο σπίτι, αναφέρθηκε στην αφαίρεση μιας κάρτας μνήμης από την κάμερα που ήταν εγκατεστημένη στο χώρο του σαλονιού, ώστε να μην είναι διαθέσιμο στην αστυνομία το υλικό που είχε καταγραφεί. Μας είπε ότι ο ίδιος έδεσε τον εαυτό του και τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση, όλα αυτά όπως ήδη είναι αντιληπτό, αλλά μας το είπε και ο ίδιος, έγιναν προκειμένου να σκηνοθετήσει το χώρο έτσι ώστε να πείσει την αστυνομία ότι πρόκειται για ληστεία».

 

Γλυκά Νερά: Ο καθ' ομολογία δολοφόνος απαίτησε από τη μητέρα της Καρολάιν να πληρώσει το φέρετρο

Σήμερα (27/6) ήρθε στο φως της δημοσιότητας ακόμη μία αποκάλυψη. Ο δικηγόρος της οικογένειας της 20χρονης Καρολάιν, Θανάσης Χαρμάνης, έκανε γνωστό ότι ο πιλότος ζήτησε από τη μητέρα της δολοφονημένης γυναίκας να είναι εκείνη που θα πληρώσει το φέρετρο, με το οποίο οδηγήθηκε το θύμα στην τελευταία του κατοικία. «Εγώ εκείνο που θέλω να σας πω και να κλείσω, γιατί δεν θέλω να το σχολιάσω, φοβάμαι ότι θα παρεκτραπώ, είναι ένα. Και φαντάζομαι θα μείνετε κι εσείς άναυδοι όπως έμεινα κι εγώ χθες. Το φέρετρο της Καρολάιν απαίτησε ο δράστης να το πληρώσει η μητέρα της και το πλήρωσε. Καλή σας ημέρα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι έρευνες των αρχών για το κίνητρο του καθ' ομολογία δράστη. Αντικείμενο έρευνας είναι οι τραπεζικοί λογαριασμοί τόσο της Καρολάιν, όσο και του 33χρονου, προκειμένου να εξεταστεί αν το κίνητρο της δολοφονίας είναι οικονομικό. Επιπλέον, οι έρευνες σχετίζονται και με τις οικονομικές συναλλαγές που αφορούν το σπίτι που ετοιμαζόταν να χτίσει το ζευγάρι, καθώς ο καθ’ ομολογία δολοφόνος είχε καταθέσει ότι είχε ζητήσει δάνειο για να μπορέσει να προχωρήσει η διαδικασία ανέγερσης του σπιτιού.

Εχθές (26/6), ο συνήγορος της οικογένειας του θύματος έκανε γνωστό ότι η οικογένεια της Καρολάιν βοηθούσε το ζευγάρι δίνοντάς τους ενίσχυση 1.000 το μήνα, ενώ πλήρωσε και την αξία του οικοπέδου που αγόρασαν. «Θα εκπλήξω κι εσάς όπως εξέπληξα και την κ. Εισαγγελέα Ανηλίκων. Να σας πω ότι η μητέρα της Καρολάιν έδινε χίλια ευρώ το μήνα ενίσχυση οικογενειακού εισοδήματος και η μητέρα της Καρολάιν είναι αυτή που πλήρωσε την αξία του οικοπέδου», είπε χαρακτηριστικά.

Δικηγόρος οικογένειας: Ο δράστης απαίτησε από τη μητέρα της Καρολάιν να πληρώσει το φέρετρο

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ