Ελλαδα

Γλυκά Νερά: Δύο αιτήματα από τον συζυγοκτόνο στην απολογία του

Τι ζήτησε ο 33χρονος πιλότος - Κρίθηκε προφυλακιστέος

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ο 33χρονος πιλότος που σκότωσε τη σύζυγό του, Καρολάιν Κράουτς στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά
Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ο 33χρονος πιλότος που σκότωσε τη σύζυγό του, Καρολάιν Κράουτς στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά © EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Στην απολογία του ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ο συζυγοκτόνος που σκότωσε την Καρολάιν Κράουτς στα Γλυκά Νερά και κρίθηκε προφυλακιστέος, υπέβαλε δύο αιτήματα.

Σχεδόν τέσσερις ώρες κράτησε η απολογία του καθ' ομολογία δολοφόνου για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, η οποία ξεκίνησε σήμερα, Τρίτη 22 Ιουνίου 2021, λίγο μετά τις 10.00 το πρωί.

Οι πρώτες εικόνες με τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο να οδηγείται στον ανακριτή, συνεχίζουν να κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, την ώρα που συγκλονίζουν οι γονείς της Καρολαϊν με τα όσα είπαν σε δηλώσεις τους.

Η απολογία του 33χρονου πιλότου για τη δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 16.00 το απόγευμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος υπέβαλε δύο αιτήματα στον ανακριτή κατά τη διάρκεια της απολογίας του.

Σημειώνεται ότι με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ο καθ' ομολογία δολοφόνος της Καρολάιν Κράουτς κρίθηκε προφυλακιστέος. Κατά τη διάρκεια της μαραθώνιας απολογίας του δέχτηκε πλήθος ερωτήσεων για το μοιραίο βράδυ της 11ης Μαΐου στο σπίτι στα Γλυκά Νερά.

 

Τι ζήτησε από τον ανακριτή ο συζυγοκτόνος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος - Τα δύο αιτήματα 

Ο συζυγοκτόνος ζήτησε να υπάρξει πραγματογνωμοσύνη στην κάμερα, η οποία βρίσκεται στο ισόγειο της κατοικίας στα Γλυκά Νερά, προκειμένου να διαπιστωθεί η ακριβής ώρα που αφαιρέθηκε η κάρτα SIM.

Στην απολογία του ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος ισχυρίστηκε ότι κατέστρεψε την κάρτα μνήμης μετά το έγκλημα. Αστυνομικοί που ανέλαβαν την εξιχνίαση της υπόθεσης, έχουν επισημάνει στο διαβιβαστικό προς τις δικαστικές αρχές ότι η τελευταία καταγραφή έγινε 3 ώρες νωρίτερα περίπου από τη δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς.

Το δεύτερο αίτημα του συζυγοκτόνου αφορά στην κλήση μαρτύρων από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του ζευγαριού, προκειμένου να καταθέσουν για τη σχέση του με την Καρολάιν. Στην απολογία του ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος δεν άλλαξε την υπερασπιστική γραμμή για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά. Ειδικότερα, φέρεται να υποστήριξε ότι όλα έγιναν σε μια στιγμή και πως δεν υπήρξε προσχεδιασμός. Παράλληλα, o 33χρονος πιλότος επανέλαβε ότι πριν από τη δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς είχε προηγηθεί καβγάς.

Ειδικότερα, στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι ανέβηκε από το ισόγειο του σπιτιού στη σοφίτα προκειμένου να πείσει την Καρολάιν να κοιμηθεί με το παιδί τους, τη μικρή Λυδία. Ακολούθησε νέος καβγάς, όπως τόνισε στην απολογία του, ενώ σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες φέρεται να ζήτησε εκ νέου συγγνώμη.

Με αλεξίσφαιρο γιλέκο ο συζυγοκτόνος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος στον ανακριτή για να απολογηθεί - Υπέβαλε δύο αιτήματα στον ανακριτή, σύμφωνα με πληροφορίες
Με αλεξίσφαιρο γιλέκο ο συζυγοκτόνος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος στον ανακριτή για να απολογηθεί - Υπέβαλε δύο αιτήματα στον ανακριτή, σύμφωνα με πληροφορίες © EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Μετά την απολογία του 33χρονου πιλότου, ο εισαγγελέας εξέτασε τη δικογραφία, ενώ στη συνέχεια προσήλθε ενώπιόν του ο κατηγορούμενος. Όπως αναφέρθηκε και νωρίτερα, ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν για την περαιτέρω ποινική μεταχείριση του συζυγοκτόνου, κρίνοντας ότι ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος πρέπει να προφυλακιστεί.

Δολοφονία στα Γλυκά Νερά: Δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα αντιμετωπίζει ο συζυγοκτόνος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του πιλότου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα, ενώ αντιμετωπίζει και δύο πλημμελήματα.

Ένα από τα δύο κακουργήματα είναι και η θανάτωση του σκύλου της οικογένειας. Υπενθυμίζεται ότι στην ομολογία του ο συζυγοκτόνος παραδέχτηκε ότι αυτός κρέμασε στη σκυλίτσα στα Γλυκά Νερά.

Αναλυτικά, τα κακουργήματα που αντιμετωπίζει ο 33χρονος πιλότος, είναι τα ακόλουθα:

  • Ανθρωποκτονία από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση
  • Κακοποίηση ζώου.

Τα πλημμελήματα είναι αυτά της:

  • Ψευδούς καταγγελίας καθώς κατέστησε άλλους ύποπτους των πράξεών του
  • ψευδούς κατάθεσης κατ´ εξακολούθηση.

Σημειώνεται ότι η οικογένεια της Καρολάιν Κράουτς ζήτησε παράσταση Πολιτικής Αγωγής, ενώ αποχώρησε ο ένας από τους δύο συνηγόρους του συζυγοκτόνου, Μπάμπη Αναγνωστόπουλου.

Νέα ευρήματα για τη δολοφονία της Καρολάιν | 21/06/2021 | ΕΡΤ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ