Ελλαδα

Γλυκά Νερά - Δολοφονία: Το απολογητικό υπόμνημα του συζυγοκτόνου

«Απουσιάζουν οι ενδείξεις ενοχής μου» ισχυρίζεται ο 33χρονος πιλότος

62224-137655.jpg
Newsroom
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο συζυγοκτόνος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος έδωσε απολογητικό υπόμνημα στον ανακριτή για τη δολοφονία της Καρολάιν
Ο συζυγοκτόνος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος έδωσε απολογητικό υπόμνημα στον ανακριτή για τη δολοφονία της Καρολάιν © EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ο συζυγοκτόνος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος ισχυρίζεται στο απολογητικό του υπόμνημα για τη δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς ότι «απουσιάζουν οι ενδείξεις ενοχής μου».

Στη σχέση του με τη Καρολάιν Κράουτς, το πώς γνωρίστηκαν και τα προβλήματα που είχαν στον γάμο τους, αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος στο απολογητικό υπόμνημα που έδωσε στον ανακριτή λίγο πριν ξεκινήσει την απολογία του στα δικαστήρια Ευελπίδων για τη δολοφονία της συζύγου του στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά.

Υπενθυμίζεται ότι ο καθ' ομολογία δολοφόνος της Καρολάιν κρίθηκε προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα. Ο συζυγοκτόνος θα μεταφερθεί στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού.

Ο 33χρονος συζυγοκτόνος, ακολουθώντας την υπερασπιστική γραμμή του, επανέλαβε τον ισχυρισμό του ότι το έγκλημα δεν ήταν προσχεδιασμένο. Σημειώνεται ότι ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος κατηγορείται για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα. Μεταξύ άλλων σε βάρος του πιλότου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Στο απολογητικό του υπόμνημα ο πιλότος ισχυρίστηκε ακόμη ότι «απουσιάζουν οι ενδείξεις ενοχής μου για τα αδικήματα που κατηγορούμαι, που είναι η πρώτη και η ουσιωδέστερη από τις προϋποθέσεις του νόμου που πρέπει να συντρέχει για να είναι δυνατόν να επιβληθεί η προσωρινή κράτηση μου».

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος αναφέρεται και στο παιδί τους, τη Λυδία, επισημαίνοντας: «Όπως κάθε γονιός νιώθει αμέριστη αγάπη για το παιδί του έτσι και μένα η Λυδία ειδικά και μετά τις περιπέτειες της υγείας της είναι το πιο σημαντικό πρόσωπο στον κόσμο και η αγάπη που νιώθω για αυτή δεν μου είναι δυνατόν να τη περιγράφω με λόγια».

Γλυκά Νερά: Προφυλακιστέος ο καθ' ομολογίαν δολοφόνος της Καρολάιν

Δολοφονία Καρολάιν Κράουτς στα Γλυκά Νερά - Το απολογητικό υπόμνημα που έδωσε στον ανακριτή ο συζυγοκτόνος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος

«Έχω μετανιώσει πραγματικά για την πράξη μου αυτή. Κατέστρεψα τη ζωή μου και την οικογένειά μου. Έχω πλήρη γνώση πως η συγγνώμη είναι μια πολύ μικρή λέξη και σε καμία περίπτωση δεν αρκεί για να απαλύνει το πόνο που προκάλεσα. Η γνωριμία μου με την Καρολάιν άρχισε το καλοκαίρι του 2017 στην Αλόννησο, όπου η μητέρα μου είχε διοριστεί ως καθηγήτρια. Εγώ στο νησί έζησα από τα 10 έως τα 14 μου έτη όπου και αγοράσαμε ένα σπίτι με την ιδιότητα της θερινής κατοικίας οπότε και επισκεπτόμουν το νησί συχνά.

» Η Καρολάιν έμεινε μόνιμα στο νησί, όπου και ήτο μαθήτρια. Εγώ εργαζόμουν ως πιλότος ελικοπτέρου σε ιδιωτική εταιρεία και ως εκ τούτου επισκεπτόμουν αρκετά συχνά με το ελικόπτερο -αλλά και με οιονδήποτε άλλο τρόπο- το νησί για να τη δω. Αποφασίσαμε να παντρευτούμε τον Σεπτέμβριο του 2018 και ο γάμος πραγματοποιήθηκε στις 15 Ιουλίου 2019, ανήμερα της επετείου της γνωριμίας μας στην Πορτογαλία.

» Το σπίτι μας στα Γλυκά Νερά το επιλέξαμε τον Απρίλιο του 2019, πριν τον γάμο μας και αρχίσαμε να κατοικούμε εκεί από τον Ιούνιο. Λίγες εβδομάδες αφού παντρευτήκαμε η Καρολάιν έμεινε έγκυος. Η ιδέα αυτού του παιδιού θα ολοκλήρωνε την οικογένεια και την ευτυχία μας. Δυστυχώς στους τρεις μήνες εγκυμοσύνης η Καρολάιν απέβαλλε και έκτοτε η συμπεριφορά της άρχιζε σταδιακά να μεταβάλλεται. Το φθινόπωρο του ίδιου έτους μένει για δεύτερη φορά έγκυος στη Λυδία μας….

Στο απολογητικό υπόμνημα που έδωσε στον ανακριτή ο συζυγοκτόνος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος ισχυρίζεται ότι η δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς δεν ήταν προσχεδιασμένη
Στο απολογητικό υπόμνημα που έδωσε στον ανακριτή ο συζυγοκτόνος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος ισχυρίζεται ότι η δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς δεν ήταν προσχεδιασμένη © EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

» Όπως κάθε γονιός νιώθει αμέριστη αγάπη για το παιδί του έτσι και μένα η Λυδία ειδικά και μετά τις περιπέτειες της υγείας της είναι το πιο σημαντικό πρόσωπο στον κόσμο και η αγάπη που νιώθω για αυτή δεν μου είναι δυνατόν να τη περιγράφω με λόγια.

» Όπως προανέφερα καταλυτικό γεγονός στην αλλαγή της συμπεριφοράς της Καρολάιν υπήρξε η απώλεια της πρώτης μας εγκυμοσύνης. Από εκείνο το χρονικό σημείο άρχισε να παρουσιάζει επιθετικές εξάρσεις και ξεσπάσματα απέναντί μου. Για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε την εν λόγω κατάσταση της πρότεινα να επισκεφθούμε μια ψυχολόγο προκειμένου να σώσουμε την οικογένειά μας. Στην αρχή η Καρολάιν δέχθηκε και ήταν τυπική απέναντι στις συνεδρίες, όμως σταδιακά άρχισε να βρίσκει διάφορες δικαιολογίες και εν τέλει τη σταμάτησε. Η ψυχολογία της παρουσίαζε συνεχώς μεταπτώσεις.

Ο 33χρονος πιλότος που σκότωσε τη σύζυγό του στα Γλυκά Νερά - «Ουδέποτε το είχα προσχεδιάσει και δεν υπήρχε κανένα απολύτως κίνητρο» ανέφερε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος για την Καρολάιν Κράουτς στο απολογητικό του υπόμνημα
Ο 33χρονος πιλότος που σκότωσε τη σύζυγό του στα Γλυκά Νερά - «Ουδέποτε το είχα προσχεδιάσει και δεν υπήρχε κανένα απολύτως κίνητρο» ανέφερε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος για την Καρολάιν Κράουτς στο απολογητικό του υπόμνημα © EUROKINISSI

» Ως προς τη μέρα του τραγικού γεγονότος το οποίο αναλυτικά περιέγραψα και στις αστυνομικές αρχές κατά το στάδιο της προανάκρισης, θα ήθελα να αναφέρω ουδέποτε το είχα προσχεδιάσει και δεν υπήρχε κανένα απολύτως κίνητρο. Έτερα γεγονότα πυροδότησαν την κατάσταση, καθώς τίποτα δεν είχε προαποφασιστεί. Και πάλι ζητώ συγγνώμη και θα ήθελα να επισημάνω ότι σκέψη μου και γνώμονας για ό,τι μετέπειτα συνέβη ήταν η μονάκριβη κόρη μου.

» Απουσιάζουν οι ενδείξεις ενοχής μου για τα αδικήματα που κατηγορούμαι, που είναι η πρώτη και η ουσιωδέστερη από τις προϋποθέσεις του νόμου που πρέπει να συντρέχει για να είναι δυνατόν να επιβληθεί η προσωρινή κράτηση μου.

» Ουδεμία προπαρασκευαστική ενέργεια έχω πράξει για να διευκολύνω τη φυγή μου αλλά αντιθέτως οποτεδήποτε εκλήθην από τις αρχές παρουσιάστηκα αυτοβούλως και αμέσως χωρίς να δημιουργήσω το παραμικρό πρόβλημα ή να παρακωλύσω τη ποινική διαδικασία.

» Επίσης, ουδέποτε στο παρελθόν υπήρξα φυγόποινος ή φυγόδικος, έχω μόνιμο και σταθερό εισόδημα και σε καμία περίπτωση δεν βαρύνομαι με παραβίαση περιορισμών διαμονής ή απόδραση ούτε αμετάκλητες καταδίκες για ομοειδείς ή και άλλες αξιόποινες πράξεις».

Τα δύο αιτήματα που υπέβαλε στον ανακριτή ο συζυγοκτόνος - Τι ζήτησε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος

Υπενθυμίζεται ότι ο συζυγοκτόνος στην απολογία του κατέθεσε δύο αιτήματα στον ανακριτή.

Ειδικότερα, ο συζυγοκτόνος ζήτησε να υπάρξει πραγματογνωμοσύνη στην κάμερα, η οποία βρίσκεται στο ισόγειο της κατοικίας στα Γλυκά Νερά, προκειμένου να διαπιστωθεί η ακριβής ώρα που αφαιρέθηκε η κάρτα SIM.

Στην απολογία του ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος ισχυρίστηκε ότι κατέστρεψε την κάρτα μνήμης μετά το έγκλημα. Αστυνομικοί που ανέλαβαν την εξιχνίαση της υπόθεσης, έχουν επισημάνει στο διαβιβαστικό προς τις δικαστικές αρχές ότι η τελευταία καταγραφή έγινε 3 ώρες νωρίτερα περίπου από τη δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς.

Το δεύτερο αίτημα του συζυγοκτόνου αφορά στην κλήση μαρτύρων από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του ζευγαριού, προκειμένου να καταθέσουν για τη σχέση του με την Καρολάιν.

Οι γονείς της Καρολάιν Κράουτς λύνουν τη σιωπή τους - Τα λόγια τους για τη δολοφονία της κόρης τους

Την ίδια στιγμή η οικογένεια της Καρολάιν δήλωσε παράσταση Πολιτικής Αγωγής, ενώ στην πρώτη τους δημόσια τοποθέτηση μετά το έγκλημα στα Γλυκά Νερά και τη δολοφονία της κόρης τους, οι γονείς της Καρολάιν συγκλονίζουν, μιλώντας για την αποστολή που αναλαμβάνουν πλέον μετά τον τραγικό θάνατο του παιδιού τους.

«Η Σούζαν κι εγώ θα περάσουμε το υπόλοιπο της ζωής μας διασφαλίζοντας ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη και διασφαλίζοντας ότι η μικρή της κόρη, Λυδία,  θα μεγαλώσει με όλα τα πλεονεκτήματα που μπορούμε να της δώσουμε και ότι οι αναμνήσεις της μητέρας της ζουν για πάντα» ανέφερε ο πατέρας της Καρολάιν Κράουτς, η οποία δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της, Μπάμπη Αναγνωστόπουλο.

Γονείς Καρολάιν: «Θα κάνουμε τα πάντα για να ζήσει η μνήμη της»

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ