- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μετάλλαξη Δέλτα - Τζανάκης: Δεν χρειάζεται πανικός
Γιατί αντιμετωπίζει πρόβλημα η Μεγάλη Βρετανία
Μετάλλαξη Δέλτα: «Δεν χρειάζεται πανικός - Τα εμβόλια προστατεύουν», δήλωσε ο καθηγητής, Νίκος Τζανάκης.
Δεν χρειάζεται πανικός, χρειάζεται προσοχή, τόνισε ο καθηγητής του πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ για την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα. Επανέλαβε ότι το τέταρτο κύμα θα αφορά κυρίως τα άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί.
Ο κ Τζανάκης εξήγησε ότι όπως δείχνουν οι έρευνες ο πλήρης εμβολιασμός με τα εμβόλια Pfizer ΚΑΙ AstraZeneca προστατεύει σχεδόν στο 100% από τη σοβαρή νόσηση. Σχετικά με τα εμβόλια των εταιριών Johnson & Johnson και Moderna τόνισε ότι οι σχετικές έρευνες δεν έχουν ολοκληρωθεί αλλά είναι πιθανό ότι θα είναι το ίδιο αποτελεσματικά.
Σύμφωνα με τον καθηγητή, η Μεγάλη Βρετανία αντιμετωπίζει πρόβλημα με την παραλλαγή Δέλτα επειδή ακολούθησε την πολιτική εμβολιασμού της πρώτης δόσης.
Μιλώντας στην ίδια εκπομπή, ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Στυλιανός Λουκίδης, τόνισε ότι πιθανότατα το φθινόπωρο ορισμένες κατηγορίες πολιτών όπως οι πιο ηλικιωμένοι και όσοι πάσχουν από σοβαρά νοσήματα, θα χρειαστούν και μια τρίτη δόση εμβολίου.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συνεχείς οι παραβάσεις στους δρόμους της Αθήνας
Οι εξετάσεις των Ειδικών Μαθημάτων αναμένεται να ολοκληρωθούν στις 25 Ιουνίου
Τα μηχανήματα, με βάρος άνω των 150 τόνων το καθένα, κατέρρευσαν με ελεγχόμενο τρόπο
Ένα από τα πιο σπάνια είδη στον κόσμο
Φόρος τιμής στην προσφορά του στην επιστήμη και στην εκπαίδευση
Λόγω εκτέλεσης εργασιών
Σε ποιες στάσεις θα διατεθούν λεωφορεία
Έλεγχοι για «μαύρο χρήμα», περιουσίες και συγγενικά πρόσωπα
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Aύξηση παρατηρείται μόνο στην περιφέρεια Κρήτης
Το χρονικό του συμβάντος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.