Ελλαδα

Η Θεσσαλονίκη αποκτά τον δικό της Μαραθώνιο μέσα στο 2021

Το πρώτο «Thessaloniki City Marathon» έχει προγραμματιστεί για τις 25/9

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γυναίκα που τρέχει σε μαραθώνιο©Pixabay/Tumisu
Ο πρώτος Μαραθώνιο Πόλης, το «Thessaloniki City Marathon», θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη τον Σεπτέμβριο του 2021©Pixabay/Tumisu

Η Θεσσαλονίκη πρωτοπορεί αποκτώντας τον δικό της Μαραθώνιο Πόλης, το «Thessaloniki City Marathon».

Ο πρώτος Μαραθώνιο Πόλης θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη στις 25 Σεπτεμβρίου του 2021, σύμφωνα με το Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Ολυμπιακού Μουσείου

Το Σύμφωνο υπεγράφη παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη και του  Υφυπουργού Εσωτερικών Σταύρου Καλαφάτη, στο Ολυμπιακό  Μουσείο της πόλης και προβλέπει τη διοργάνωση του πρώτου Μαραθωνίου Πόλης της χώρας, του «Thessaloniki City Marathon», που έχει προγραμματιστεί να  πραγματοποιηθεί στις 25 Σεπτεμβρίου 2021.  

Υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας στο Ολυμπιακό Μουσείο
Υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας στο Ολυμπιακό Μουσείο

Το Σύμφωνο Συνεργασίας υπέγραψαν εκ μέρους του Δήμου Θεσσαλονίκης ο  Κωνσταντίνος Ζέρβας, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και o Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης,  Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Νεολαίας και Εθελοντισμού, ενώ από την πλευρά του  Ολυμπιακού Μουσείου, ο Στέλιος Αγγελούδης, Αντιπρόεδρος της Ελληνικής  Ολυμπιακής Επιτροπής και η  Κυριακή Ουδατζή, Διευθύντρια του Μουσείου. 

Όπως δήλωσε η Λίνα Μενδώνη, «Με πολλή χαρά βρίσκομαι σήμερα στο Ολυμπιακό Μουσείο, καθώς χθες ήταν η Διεθνής Ολυμπιακή Ημέρα, ημέρα της Ολυμπιακής  Οικογένειας, των Ολυμπιακών Αγώνων. Η σημερινή μου επίσκεψη είναι ένας φόρος  τιμής σε αυτή την τεράστια οικογένεια, η οποία τόσα πολλά έχει προσφέρει, όχι  μόνο στον Αθλητισμό, αλλά και στον Πολιτισμό. Το Ολυμπιακό ιδεώδες αφορά  απολύτως και τους δύο αυτούς τομείς. Είμαι εδώ για να τονίσω το ενδιαφέρον του  Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Ελληνικής Κυβέρνησης για το  συγκεκριμένο μουσείο. Όπως όλα τα μουσεία, επλήγη και αυτό από την πανδημία. 

Από την έκθεση του Ολυμπιακού Μουσείου
Από την έκθεση του Ολυμπιακού Μουσείου

Αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα, κυρίως οικονομικά, καθώς οι  δραστηριότητες, οι εκδηλώσεις του, για σχεδόν έναν χρόνο είχαν διακοπεί εξαιτίας  των μέτρων που ελήφθησαν για την πανδημία. Είμαστε εδώ, μαζί με τον Δήμαρχο  Θεσσαλονίκης, εκείνος, για να στηρίξει και να συνεργαστεί με το μουσείο και εγώ, για να επιβεβαιώσω το ενδιαφέρον της Πολιτείας για αυτό το μουσείο, το οποίο  έχει κερδίσει την καρδιά των Θεσσαλονικέων». 

Η Λίνα Μενδώνη, ο Σταύρος Καλαφάτης και ο Κωνσταντίνος Ζέρβας ξεναγήθηκαν στους χώρους του μουσείου και στην ανακαινισμένη του έκθεση, στην επέτειο των  125 χρόνων από τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες και στο πλαίσιο του  παγκόσμιου εορτασμού της Διεθνούς Ολυμπιακής Ημέρας (23 Ιουνίου).

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ