- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Επιδημιολογικός χάρτης: Οι 24 περιοχές που αλλάζουν επίπεδο
Ποιες περιοχές πηγαίνουν στο «πράσινο» επίπεδο και ποιες στο «κίτρινο»


Κορωνοϊός: Οι ανακοινώσεις Χαρδαλιά για τη μείωση φορτίου σε περιοχές της Ελλάδας και οι Περιφερειακές Ενότητες που αλλάζουν επίπεδο στον Επιδημιολογικό χάρτη.
Στις περιοχές που αλλάζουν επίπεδο στον επιδημιολογικό χάρτη της Ελλάδας αναφέρθηκε κατά τη σημερινή ενημέρωση ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.
Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, σε 24 περιοχές της Ελλάδας το ιικό φορτίο δείχνει σημάδια μείωσης ή σταθεροποίησης, την ώρα που μικρή αύξηση παρατηρείται στην Κω. Το νησί πλέον ανεβαίνει στο «πορτοκαλί» - επίπεδο 3 του επιδημιολογικού χάρτη. Ο υφυπουργός «χτύπησε καμπανάκι» στους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού, καλώντας τους να είναι προσεκτικοί προκειμένου να μην υπάρξει περαιτέρω διασπορά του ιού στην κοινότητα.
Ακόμη, ανακοινώθηκε ότι 16 Περιφερειακές Ενότητες «πέφτουν» στο επίπεδο 2 «κίτρινο» από το επίπεδο 3 «πορτοκαλί». Πρόκειται για τις Περιφερειακές Ενότητες: Βόρειου Τομέα Αθηνών, Βοιωτίας, Θεσσαλονίκης Ιωαννίνων, Γρεβενών, Αχαΐας, Ρεθύμνου, Τήνου, Ευβοίας, Αιτωλοακαρνανίας, Λέσβου, Κιλκίς, Ηρακλείου, Σύρου, Άνδρου και Καλύμνου.
Επίσης, οκτώ περιοχές πηγαίνουν στο «πράσινο» επίπεδο του επιδημιολογικού χάρτη: Πρόκειται για τις Περιφερειακές Ενότητες: Πρέβεζας, Σάμου, Λευκάδας, Κεφαλληνίας, Ευρυτανίας, Θάσου, Λήμνου και Μήλου.
Σε κάθε περίπτωση, όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, δεν θα πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός καθώς η βελτίωση των επιδημιολογικών δεδομένων δεν αναιρεί την ανάγκη να μείνουμε προσεκτικοί και να τηρούμε τα μέτρα.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο σημείο 42 πυροσβέστες - Πρόκειται για δύσβατο σημείο
Φέρονται να έχουν αποκομίσει κέρδη από την πώληση αρχαίων αντικειμένων στο εξωτερικό
«Ίσες ευκαιρίες και δυνατότητες για μόρφωση και ευημερία σε κάθε πολίτη, χωρίς αποκλεισμούς»
Η ακτινογραφία της τραγωδίας όπως διατυπώθηκε στην εισαγγελική πρόταση
«Αόριστη η εισαγγελική πρόταση, θα την αντικρούσουμε»
Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του
Για βροχές, κρύο και χιόνια κάνει λόγο ο μετεωρολόγος
Ο απολογισμός έργου και άμεσοι στόχοι του σωματείου
Το χρονικό του συμβάντος
Για ποιους ζήτησε απαλλαγή
Τι υποστήριξε στην αγόρευσή της
«Είναι τέχνη του διαβόλου», πρόσθεσε μεταξύ άλλων
Θα ακολουθήσουν οι απαραίτητες διαδικασίες για την έκδοσή του
Δείτε τον χάρτη με τα «κόκκινα» σημεία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.