Ελλαδα

Φωτογράφιση Dior - Ακρόπολη: Τι ισχύει με φορτηγά και καμαρίνια

Το Υπουργείο Πολιτισμού απαντά σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυγή»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το Ερέχθειο στην Ακρόπολη (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Το Υπουργείο Πολιτισμού απαντά σε δημοσίευμα της «Αυγής» για τη φωτογράφιση Dior, τα φορτηγά και τα καμαρίνια
Το Ερέχθειο στην Ακρόπολη (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Το Υπουργείο Πολιτισμού απαντά σε δημοσίευμα της «Αυγής» για τη φωτογράφιση Dior, τα φορτηγά και τα καμαρίνια © EUROKINISSI/ΙΣΜΗΝΗ ΚΑΡΛΗ

Για τη φωτογράφιση του οίκου Dior στην Ακρόπολη εξέδωσε ανακοίνωση το Υπουργείο Πολιτισμού, απαντώντας σε άρθρο της «Αυγής» για «τα φορτηγά και τα καμαρίνια».

Την ώρα που η πολιτική κόντρα μαίνεται για τη φωτογράφιση Dior στην Ακρόπολη, το Υπουργείο Πολιτισμού απάντησε σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυγή».

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021 η Λίνα Μενδώνη έδωσε νέα απάντηση για την Ακρόπολη και τη φωτογράφιση Dior -αυτήν τη φορά στον Κώστα Ζουράρι, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ.

Το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Πολιτισμού, με αφορμή το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυγή», με τίτλο «Και φορτηγά και καμαρίνια στην Ακρόπολη για το γούστο του Dior», διευκρινίζει τα ακόλουθα με ανακοίνωσή του:

«Είναι συνεχής η παραποίηση γεγονότων από την "Αυγή", κάτι που μπορεί να αποδοθεί μόνο σε σκόπιμη διαστρέβλωση επισήμων εγγράφων για τη δημιουργία εντυπώσεων. Δεν εξηγείται διαφορετικά η επιμονή στην "πληροφορία" ότι θα ανεβούν φορτηγά στον βράχο της Ακρόπολης, κάτι που ούτως ή άλλως είναι πρακτικά αδύνατον,  αλλ´ όμως η "Αυγή" επιμένει ότι έχει επιβεβαιωθεί».

 

Ακρόπολη - Φωτογράφιση Dior: Τι μήκος μπορούν να έχουν τα φορτηγά

«Για την αποκατάσταση της αλήθειας, αναφέρεται παρακάτω τι προβλέπει για τη φωτογράφιση στην Ακρόπολη, η απόφαση που υπογράφεται από τη Γενική Διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, κ. Πολυξένη Αδάμ-Βελένη: "Τα οχήματα που  θα χρησιμοποιηθούν για τη μεταφορά του του εξοπλισμού στη βάση του εργοταξιακού αναβατορίου-γερανού στην ανατολική κλιτύ της Ακρόπολης να μην ξεπερνούν τα 5 μ. μήκος".

» Δηλαδή, τα οχήματα που θα μεταφέρουν τον εξοπλισμό, ως τη βάση του εργοταξιακού αναβατορίου πρέπει να μην ξεπερνούν τα 5 μ.» διευκρινίζει το Υπουργείο Πολιτισμού.

Τουρίστες στην Ακρόπολη (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Το Υπουργείο Πολιτισμού απάντησε σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυγή» για τη φωτογράφιση Dior, τα φορτηγά και τα καμαρίνια
Τουρίστες στην Ακρόπολη (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Το Υπουργείο Πολιτισμού απάντησε σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυγή» για τη φωτογράφιση Dior, τα φορτηγά και τα καμαρίνια © EUROKINISSI/ΙΣΜΗΝΗ ΚΑΡΛΗ

Και καταλήγει, επισημαίνοντας: «Σημειώνεται ότι, σχετικά με την αναφορά της εφημερίδας "Αυγή" στην ετήσια ερευνητική μετ’ αποδοχών άδεια της προϊσταμένης Εφορείας πόλης Αθηνών κα Μπάνου, η αίτησή της είχε υποβληθεί στις 19 Απριλίου, πολύ πριν κατατεθεί οποιοδήποτε αίτημα από τον οίκο Dior».

Πατήστε ΕΔΩ για να διαβάσετε την απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ