- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στάση εργασίας στις γραμμές 2 και 3 του Μετρό της Αθήνας το πρωί της Τετάρτης (26/5) - Η ανακοίνωση των εργαζομένων.
Ακινητοποιημένοι θα είναι οι συρμοί του Μετρό στις γραμμές 2 και 3 αύριο, Τετάρτη 26 Μαΐου, από την έναρξη της κυκλοφορίας έως τις 10 το πρωί.
Την «προειδοποιητική» στάση εργασίας εξήγγειλε το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ), το οποίο κατηγορεί τη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ για «κακοδιοίκηση» και διαμαρτύρεται για έλλειψη ανταλλακτικών, για μη υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και για μη αναγνώριση της εργασιακής εμπειρίας για τους νεοπροσληφθέντες στην ΣΤΑΣΥ.
«Τη στιγμή που το νέο εργασιακό νομοσχέδιο-έκτρωμα τίθεται σε διαβούλευση επιτείνοντας την εργασιακή ανασφάλεια, την ίδια στιγμή εντός της ΣΤΑ.ΣΥ και παρά τις αλλεπάλληλες προσκλήσεις από τη μεριά των εργαζομένων για έναρξη διαπραγματεύσεων για τη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας» αναφέρει, μεταξύ άλλων, το σωματείο.
Με νεότερο δελτίο τύπου, το ΣΕΛΜΑ ανακοίνωσε ότι η στάση εργασίας στο Μετρό (γραμμές 2 και 3) θα πραγματοποιηθεί κανονικά, αφού έχει λάβει και την στήριξη του Εργατικού Κέντρου Αθήνας. Ειδικότερα, με ανακοίνωσή του, το ΕΚΑ δηλώνει πως στηρίζει έμπρακτα τους εργαζόμενους στο Μετρό και το σωματείο ΣΕΛΜΑ, που αγωνίζονται για τα δίκαια αιτήματά τους.
«Οι συνάδελφοι εργαζόμενοι στο μετρό αγωνίζονται για την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας» επισημαίνεται.
Επιπλέον, όπως καταγγέλλουν σε ανακοίνωσή τους, δεν εφαρμόζονται οι διαδικασίες που προασπίζουν την υγεία των εργαζομένων και τα υγειονομικά πρωτόκολλα της ΣΤΑ. ΣΥ. έναντι στον covid. Ζητούν άμεση αγορά ανταλλακτικών για να μειωθούν τα προβλήματα στα δρομολόγια.
«Το ΕΚΑ βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων για να προασπίζει με κάθε νόμιμο τρόπο τα δίκαια αιτήματά τους» προστίθεται στην ανακοίνωση.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Μαμά, σήμερα έφερε έναν φίλο μου...»
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα αποτελέσματα θα είναι διαθέσιμα στο gov.gr
«Υπήρχε έντονη μικροσεισμική ακολουθία εδώ και μήνες»
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε
Πού εντοπίζεται το επίκεντρο
Αστάθεια σε νότια και Κρήτη, αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές με μικρή άνοδο θερμοκρασίας
Στο σημείο κλήθηκε να μεταβεί ειδικό γερανοφόρο όχημα
Δύο πόλεις, δύο παράλληλοι διαγωνισμοί, με βραβεία που φτάνουν τα 10.000 ευρώ, αλλά κυρίως με ένα διαφορετικό μήνυμα: ότι η εικόνα της πόλης μπορεί να σχεδιαστεί συλλογικά.
Το Ελληνικό ως οδηγός βιώσιμου αστικού σχεδιασμού – Απαντήσεις στις προκλήσεις της κλιματικής κρίσης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.