Ελλαδα

Νέο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της NN Hellas

Σε μία εποχή που η υγεία και η φροντίδα της είναι πιο σημαντικά από ποτέ, η ΝΝ Hellas προσφέρει στους κατοίκους απομακρυσμένων νησιών, άμεση πρόσβαση σε αυτό το σημαντικό αγαθό.

114868-649339.jpg
Μαρία Αλεξίου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
kentrikh.jpg

Η ΝΝ Hellas σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Dr Online παρέχει πληροφόρηση υγείας σε περισσότερους από 10.000 κατοίκους των Δωδεκανήσων.

Σε μία εποχή που η υγεία και η φροντίδα της είναι πιο σημαντικά από ποτέ, η ΝΝ Hellas προσφέρει στους κατοίκους απομακρυσμένων νησιών, άμεση πρόσβαση σε αυτό το σημαντικό αγαθό.

Η νέα πρωτοβουλία Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της ΝΝ Hellas με άξονα την υγεία πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Η NN Hellas διαθέτει την υπηρεσία πληροφόρησης υγείας Dr Online χωρίς κανένα κόστος σε πάνω από 10.000 κατοίκους της ακριτικής Περιφερειακής Ενότητας της Δωδεκανήσου, προσφέροντας έτσι απρόσκοπτη πρόσβαση σε ιατρικές συμβουλές σε όσους βρίσκονται στα νησιά αυτά.

Πιο συγκεκριμένα, με την εφαρμογή Dr Online δίνεται η δυνατότητα τηλεσυνεδρίας μέσω βιντεοκλήσης ή chat, με γιατρούς που παρέχουν ιατρικές υπηρεσίες. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη όλο το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα. Στο νέο πρόγραμμα εντάσσονται όλοι οι κάτοικοι των 15 απομακρυσμένων Δήμων της Δωδεκανήσου που λαμβάνουν υποστήριξη από τις Δομές της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, αλλά και το σύνολο των κατοίκων των Δήμων Αγαθονησίου, Λειψών, Κάσου, Νισύρου, Μεγίστης (Καστελλόριζο), Τήλου και Χάλκης.

Έτσι οι κάτοικοι των απομακρυσμένων νησιών μπορούν να αναζητήσουν οποιαδήποτε ώρα ιατρικές συμβουλές για την υγεία τους.

Πώς ακριβώς λειτουργεί η εφαρμογή

  • Η εφαρμογή Dr Online δίνει τη δυνατότητα τηλεσυνεδρίας μέσω βιντεοκλήσης ή chat, με γιατρούς που παρέχουν ιατρικές υπηρεσίες.
  • Είναι διαθέσιμη όλο το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα.
  • Σε περιπτώσεις που απαιτείται περαιτέρω αξιολόγηση, οι γιατροί συμβουλεύουν τους χρήστες σε ποιον εξειδικευμένο συνάδελφό τους θα απευθυνθούν ή αν είναι απαραίτητο να μεταβούν σε κάποιο νοσοκομείο ή κέντρο υγείας.
  • Το app είναι διαθέσιμο σε Google Play και Apple Store και μπορούν όλοι να το κατεβάσουν σε smartphone ή tablet.
  • Ο χρήστης κάνει εγγραφή χρησιμοποιώντας το μοναδικό όνομα και κωδικό που έχει παραλάβει από υπεύθυνους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και να εισέλθει στην εφαρμογή. Μπορεί να τη χρησιμοποιήσει για να επικοινωνήσει απευθείας με ιατρούς αναφορικά με θέματα υγείας του, ώστε να τον κατευθύνουν και να βοηθήσουν.

«Με την πρωτοβουλία μας αγκαλιάζουμε τα Δωδεκάνησα, προσφέροντας υπηρεσίες υγείας που καλύπτουν την απόσταση με τη βοήθεια της τεχνολογίας», ανέφερε η κα. Μαριάννα Πολιτοπούλου, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της NN Hellas, σχετικά με τη νέα ενέργεια. «Σε στενή συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, διαθέτουμε σε περισσότερους από 10.000 κατοίκους νησιών, μια πρωτοποριακή υπηρεσία, αποδεικνύοντας ταυτόχρονα την έμπρακτη δέσμευσή μας προς την ελληνική κοινωνία», συμπληρώνει.

Σε σχετική αναφορά του, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιώργος Χατζημάρκος, σημείωσε ότι η υγειονομική θωράκιση των νησιών αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για την Περιφέρεια. Τόνισε ταυτόχρονα τη σημασία της συνέργειας της Πολιτείας με τον ιδιωτικό τομέα, όταν αυτό μπορεί να είναι επωφελές για το κοινωνικό σύνολο και καλωσόρισε με χαρά το νέο πρόγραμμα που ενισχύει τις προσπάθειές της.

Αντίστοιχα, η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Δωδεκανήσου, κα. Χαρούλα Γιασιράνη, συμπλήρωσε ότι η αξιοποίηση τέτοιων ενεργειών βοηθά την Περιφέρεια στο έργο της, αφού η πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας, ειδικά κατά την απαιτητική περίοδο της πανδημίας, αποτελεί έναν σημαντικό άξονα για την ανακούφιση των ακριτών, και την μεγαλύτερη αίσθηση ασφάλειας που μπορούν να νιώθουν.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ