Ελλαδα

Πώς γεννήθηκε η Ελλάδα με τη Λένα Διβάνη | Δωδεκάνησα

Podcast «Πώς γεννήθηκε η Ελλάδα | Δωδεκάνησα» με τη Λένα Διβάνη (επ. 10)

divani140_0.jpg
Λένα Διβάνη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Με την υποστήριξη της COSMOTE TV

Η Ελλάδα δημιουργήθηκε το 1828 από το μηδέν. Πότε όμως έγινε η ολοκλήρωση του ελληνικού κράτους; Πώς ενσωματώθηκαν στο νεαρό κράτος οι νέες περιοχές: τα Επτάνησα, η Θεσσαλία, η Μακεδονία, η Ήπειρος, τα νησιά ΒΑ Αιγαίου, η Δυτική Θράκη, η Κρήτη, το Άγιο Όρος, τα Δωδεκάνησα;

Σε αυτό το podcast η Λένα Διβάνη μιλάει για τα Δωδεκάνησα, την τελευταία ελληνική περιοχή που ενσωματώθηκε στα ελληνικά σύνορα, μόλις 70 χρόνια πριν, το 1947. 

Στα προηγούμενα podcast είδαμε πώς οριστικοποιήθηκαν τα πρώτα σύνορα της Ελλάδας το 1832 (επεισόδιο 1), πώς μεγάλωσε για πρώτη φορά η χώρα μας 32 χρόνια μετά, ενσωματώνοντας τα Επτάνησα (επεισόδιο 2) καθώς και την προσπάθεια των Ελλήνων να κερδίσουν τη Θεσσαλία (επεισόδιο 3), τη Μακεδονία (επεισόδιο 4), την Ήπειρο (επεισόδιο 5), τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου (επεισόδιο 6), τη Δυτική Θράκη (επεισόδιο 7), την Κρήτη (επεισόδιο 8) και το Άγιο Όρος (επεισόδιο 9).

Τα 10 επεισόδια του podcast «Πώς γεννήθηκε η Ελλάδα» με τη Λένα Διβάνη είναι αφιερωμένα στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. 

Η συγγραφέας και καθηγήτρια Λένα Διβάνη
Λένα Διβάνη © Γιώργος Μαυρόπουλος


Συντελεστές
Κείμενα -Αφήγηση: Λένα Διβάνη
Μοντάζ και Μουσική Επιμέλεια Podcast: Athens Voice Radio Staff
Διάρκεια επεισοδίου: 46 λεπτά

​Με την υποστήριξη

Cosmote TV

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ