Ελλαδα

Πώς γεννήθηκε η Ελλάδα με τη Λένα Διβάνη | Δυτική Θράκη

Podcast «Πώς γεννήθηκε η Ελλάδα» | Δυτική Θράκη με τη Λένα Διβάνη (επ. 7)

divani140_0.jpg
Λένα Διβάνη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Με την υποστήριξη της COSMOTE TV

Η Ελλάδα δημιουργήθηκε το 1828 από το μηδέν. Πότε όμως έγινε η ολοκλήρωση του ελληνικού κράτους; Πώς ενσωματώθηκαν στο νεαρό κράτος οι νέες περιοχές: τα Επτάνησα, η Θεσσαλία, η Μακεδονία, η Ήπειρος, τα νησιά ΒΑ Αιγαίου, η Δυτική Θράκη, η Κρήτη, το Άγιο Όρος, τα Δωδεκάνησα;

Σε αυτό το podcast η Λένα Διβάνη μιλάει για τη Δυτική Θράκη, τους θρακιώτες που ήταν και τα πρώτα θύματα της οργής του Σουλτάνου, τον βουλγαρικό εθνικισμό, τη συνδιάσκεψη του Βουκουρεστίου και τη συνθήκη της Λωζάννης.

Στα προηγούμενα podcast είδαμε πώς οριστικοποιήθηκαν τα πρώτα σύνορα της Ελλάδας το 1832 (επεισόδιο 1), πώς μεγάλωσε για πρώτη φορά η χώρα μας 32 χρόνια μετά, ενσωματώνοντας τα Επτάνησα (επεισόδιο 2) καθώς και την προσπάθεια των Ελλήνων να κερδίσουν τη Θεσσαλία (επεισόδιο 3), τη Μακεδονία (επεισόδιο 4), την Ήπειρο (επεισόδιο 5) και τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου (επεισόδιο 6).

Τα 10 επεισόδια του podcast «Πώς γεννήθηκε η Ελλάδα» με τη Λένα Διβάνη πραγματοποιήθηκαν με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. 

Η συγγραφέας και καθηγήτρια Λένα Διβάνη


Συντελεστές
Κείμενα -Αφήγηση: Λένα Διβάνη
Μοντάζ και Μουσική Επιμέλεια Podcast: Athens Voice Radio Staff
Διάρκεια επεισοδίου: 42 λεπτά

​Με την υποστήριξη

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ