Ξένια Κούρτογλου, ΜSc., Ειδικός στην Ψυχική Ανθεκτικότητα

Ξένια Κούρτογλου

Ξεκίνησε την καριέρα της στην Έρευνα Αγοράς το 1985, όντας ακόμα φοιτήτρια και μητέρα μιας κόρης 2 χρόνων. Το 1988 ίδρυσε την Focus Bari, ηγετική εταιρία Ερευνών στην Ελλάδα με διεθνή αναγνώριση, το 2014 ίδρυσε το πρωτοποριακό e-satisfaction, μια πλατφόρμα-εργαλείο για την συνεχή διάδραση επιχειρήσεων με τους πελάτες τους, και το 2021, ίδρυσε την ΜΕΧ, ένα χώρο ολιστικής αυτοφροντίδας στην Κόρινθο.

Έχει διδάξει Έρευνα Αγοράς & ΜΜΕ για 14 χρόνια στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, είναι τακτικά προσκεκλημένη εισηγήτρια σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές και ομιλήτρια σε τοπικά και διεθνή συνέδρια πάνω στις εξελίξεις της ελληνικής κοινωνίας. Μέσα από το εθελοντικό της έργο, η Ξένια Κούρτογλου στηρίζει την νεανική και γυναικεία επιχειρηματικότητα, είναι συνιδρύτρια του IforU και τακτική μέντωρ στο EGG της Eurobank από την ίδρυσή του το 2012. 

Με κορυφαία αξία την πίστη στην ανθρώπινη δύναμη και στην δια βίου μάθηση, η Ξένια Κούρτογλου πιστοποιήθηκε ως Business Coach το 2015, το 2020 ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία από το Πανεπιστήμιο του Strathclyde, ενώ τον Ιανουάριο του 2018 εκδόθηκε το πρώτο της βιβλίο από τις εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ με τίτλο «Η Καλύτερη Ευκαιρία είναι ΤΩΡΑ!», bestseller στην κατηγορία του από τους πρώτους δύο μήνες της έκδοσής του.

Όραμα της Ξένιας είναι μια κοινωνία με περισσότερους υπεύθυνους, δημιουργικούς και χαρούμενους ανθρώπους, και μια επιχειρηματική κοινότητα που βάζει στο επίκεντρο τον άνθρωπο και λειτουργεί με σεβασμό στην κοινωνία και στον πλανήτη.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ