Κόσμος
© Ryoji Iwata / Unsplash
Ελλαδα

Αφιέρωμα: Είναι τάση η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη;

11 άρθρα με σημαντικά παραδείγματα επιχειρήσεων που αφήνουν το κοινωνικό αποτύπωμά τους και απόψεις ανθρώπων που επηρεάζουν την πορεία των πραγμάτων

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 781
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
  • ΤΕΥΧΟΣ 781
  • 62222-137653.jpg
    A.V. Team
  • 1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Είναι τάση η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη; Η απάντηση είναι ξεκάθαρη: Είναι. Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες επιχειρήσεις, οι μεγάλες κυρίως, αποφασίζουν να εντάξουν στη στρατηγική τους προγράμματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, επιστρέφοντας στο κοινωνικό σύνολο μέρος των κερδών τους. Το ενδιαφέρον είναι ότι δεν πρόκειται μόνο για μια απαίτηση του καταναλωτικού κοινού από τις επιχειρήσεις να είναι κοινωνικά δίκαιες, αλλά, σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό, οι ίδιες οι επιχειρήσεις, ως κοινωνικά κύτταρα κι εκείνες, συνειδητοποιούν την αξία της μέριμνας για το περιβάλλον, για την αγορά, για τους εργαζομένους τους, για όλους μας. Στα άρθρα που ακολουθούν θα ενημερωθείτε για κάποια από τα πιο σημαντικά παραδείγματα επιχειρήσεων που αφήνουν το κοινωνικό αποτύπωμά τους, καθώς και τις απόψεις ανθρώπων που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο επηρεάζουν την πορεία των πραγμάτων, οι οποίες συμφωνούν ότι αυτό που ονομάζουμε βιώσιμη ανάπτυξη θα πρέπει να γίνει προτεραιότητα όλων.

Δειτε περισσοτερα

divani1880.jpg
ΑΦΙΕΡΩΜΑ Podcast Πώς γεννήθηκε η Ελλάδα; Mε τη Λένα Διβάνη

Στα 9 επεισόδια των ιστορικών podcast με τίτλο «Πώς γεννήθηκε η Ελλάδα;» η συγγραφέας και πανεπιστημιακός Λένα Διβάνη μιλάει για την εδαφική ολοκλήρωση του ελληνικού κράτους με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Με την υποστήριξη της COSMOTE TV.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ