Ελλαδα

Η ΔΕΗ δίνει μια ανάσα ζωής στη Γη με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Δωρεάν διάθεση της υπηρεσίας GreenPass για 24 ώρες στις 22 Απριλίου για την Παγκόσμια Ημέρα της Γης

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 781
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΔΕΗ

Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη: Η ΔΕΗ την Παγκόσμια Ημέρα της Γης θα ηλεκτροδοτήσει 4.500.000 νοικοκυριά πελατών της αποκλειστικά από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Μια αληθινή ανάσα στον πλανήτη μας θα δώσει η πρωτοβουλία της ΔΕΗ, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας της Γης, στις 22 Απριλίου. Εκείνη την ημέρα η εταιρεία θα ηλεκτροδοτήσει 4.500.000 νοικοκυριά πελατών ΔΕΗ για 24 ώρες αποκλειστικά με Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, με τη δωρεάν διάθεση της υπηρεσίας GreenPass. Τι σημαίνει αυτό για το περιβάλλον; Ότι μόνο μέσα σε μία ημέρα οι εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα (CO2) από οικιακή χρήση θα μειωθούν κατά 8.000 τόνους. Μια συμβολική αλλά και ουσιαστική κίνηση, στο πλαίσιο της στρατηγικής για ασφαλή και βιώσιμη ενεργειακή μετάβαση, με επενδύσεις στις ΑΠΕ και μείωση των εκπομπών ρύπων.

Η ΔΕΗ, ο μεγαλύτερος προμηθευτής ενέργειας από πιστοποιημένες ανανεώσιμες πηγές στην Ελλάδα, με αυτήν τη μεγάλης κλίμακας ενέργεια υπογραμμίζει την πάγια δέσμευσή της στην υλοποίηση δράσεων με περιβαλλοντικό αντίκτυπο που περιλαμβάνουν:  

  • Tην αύξηση της συμμετοχής των ΑΠΕ στο μίγμα ενέργειας στο 20% έως το 2023, 
  • Tη δημιουργία 1.000 σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων μεσοπρόθεσμα και 10.000 μακροπρόθεσμα, 
  • Tην υλοποίηση επενδύσεων για την αντικατάσταση παλαιών Θερμικών Μονάδων Παραγωγής με νέες σύγχρονης τεχνολογίας,
  • Tη συνέχιση των εκτεταμένων προγραμμάτων περιβαλλοντικής αποκατάστασης των εδαφών με διαμορφώσεις τελικών επιφανειών, δενδροφυτεύσεις, αναδιάρθρωση καλλιεργειών και δημιουργία ζωνών πρασίνου, όπως και της προστασίας των υδάτων και της πανίδας, με τη δημιουργία κατάλληλων έργων υποδομής (λιμνών και υδροβιοτόπων). 

Τι έχει προηγηθεί

Η δέσμευση αυτή της ΔΕΗ υπηρετείται με συνέπεια καθώς κατά το διάστημα 2018-2020 η παραγωγή ενέργειας από λιγνίτη μειώθηκε κατά 61,9%, ενώ οι εκπομπές CO2 μειώθηκαν κατά 47,6%. Μόνο το 2019, έγιναν περισσότερες από 100.000 δενδροφυτεύσεις σε ορυχεία, ανακυκλώθηκε το 55% του νερού στις πετρελαϊκές μονάδες, ενώ παράχθηκαν 259 GWh ενέργειας από ΑΠΕ. 

Στον ουσιαστικό περιβαλλοντικό αντίκτυπο που θα δοθεί με την ενέργεια της ΔΕΗ στις 22 Απριλίου αναφέρθηκε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης: «Μέσω του μετασχηµατισμού και του νέου της στρατηγικού πλάνου, η ΔΕΗ έχει θέσει τα θεμέλια για μια ασφαλή και βιώσιμη ενεργειακή μετάβαση με την αναδιάταξη της παραγωγή της, τη μείωση των εκπομπών ρύπων, τις επενδύσεις στις ΑΠΕ και στο δίκτυό της. Στρατηγική προτεραιότητα αποτελεί η ανάπτυξη ΑΠΕ μέσω οργανικής ανάπτυξης και συνεργασιών προκειμένου να φτάσει τα 1,5 GW εγκατεστημένης ισχύος μέχρι το 2023. Η σταδιακή απόσυρση των λιγνιτικών μονάδων θα έχει ως αποτέλεσμα τη συνολική αλλαγή της εικόνας της ΔΕΗ, μειώνοντας τις ποσότητες CO2 που εκπέμπει, από 20 εκατομμύρια τόνους το 2019, σε περίπου 5 εκατ. τόνους το 2024. Ο ηγετικός ρόλος της ΔΕΗ στον ενεργειακό τομέα επιτάσσει να ανοίξουμε ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της, προς όφελος της χώρας, των καταναλωτών και φυσικά του περιβάλλοντος και της βιώσιμης ανάπτυξης. Στις 22 Απριλίου, δίνουμε έμπρακτα μία ανάσα για τη Γη, με μια δράση που έχει ουσιαστικό περιβαλλοντικό αντίκτυπο». 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ