Ελλαδα

AEGEAN: Στηρίζοντας το έργο όσων θέλουν να προσφέρουν

Αξία της εταιρείας η μέριμνα για τις ανάγκες της κοινωνίας και των ευπαθών κοινωνικών ομάδων

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 781
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Aegean Airlines

Eταιρική Kοινωνική Eυθύνη: Η Aegean στηρίζει το έργο όσων θέλουν να προσφέρουν.

Σε μια χρονιά όπου ο κλάδος των αερομεταφορών παγκοσμίως δέχτηκε το ισχυρότερο πλήγμα στην ιστορία του και το πτητικό πρόγραμμα των αεροπορικών εταιρειών, όπως και της AEGEAN, περιορίστηκε σημαντικά λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας, η μεγαλύτερη ελληνική αεροπορική εταιρεία, με διαρκή και συνεπή παράδοση στην κοινωνική προσφορά, στήριξε και φέτος το έργο εθελοντικών οργανισμών, ιδρυμάτων, φορέων και ΜΚΟ, καλύποτοντας μέρος ή σύνολο των αεροπορικών τους μετακινήσεων για την υλοποίηση των δράσεών τους. 

Μια δέσμευση για συνεισφορά που συνεχίζει να υλοποιεί σε μια χρονιά γεμάτη προκλήσεις και πηγάζει από την κουλτούρα συνεισφοράς και σύμπραξης σε συλλογικούς σκοπούς, που προάγουν την κοινωνική ευημερία που υπηρετεί και βρίσκεται στον πυρήνα της εταιρείας και των ανθρώπων της από την πρώτη μέρα λειτουργίας της το 1999. 

Στηρίζοντας το έργο εκείνων που φροντίζουν όσους έχουν ανάγκη

Με ένα εκτεταμένο δίκτυο προορισμών σε Ελλάδα και εξωτερικό, η AEGEAN βρίσκεται στο πλευρό φορέων, ιδρυμάτων και οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών που υλοποιούν δράσεις στην ελληνική επικράτεια, προσφέροντας εισιτήρια ή και τη μεταφορά φορτίου, στις πτήσεις της.  

Ενδεικτικά για το σύνολο των δράσεων κοινωνικής συνεισφοράς της εταιρείας εκδίδονται ετησίως περισσότερα από 12.500 εισιτήρια, με ποσοστό πλέον του 50% αυτών να παρέχονται σε φορείς που επιτελούν εθελοντικά σημαντικό έργο στην κοινωνία. Τα «Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος», η «ΕΛΕΠΑΠ», το «Make a Wish - Κάνε µία Ευχή» Ελλάδος, ο «Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο - ΕΛΠΙΔΑ», η «Ελίζα» εταιρία κατά της κακοποίησης του παιδιού, το «Χαμόγελο του Παιδιού», οι «Γιατροί του Κόσμου», οι «Γιατροί χωρίς Σύνορα», η «Κιβωτός του Κόσμου», οι «Κινητές Ιατρικές Μονάδες», ο «Ορίζοντας», η «Στοργή», η «Ηλιαχτίδα», η «Ελληνική Ομάδα Διάσωσης» κ.ά. αποτελούν μερικούς από τους περισσότερους από 100 φορείς, από ολόκληρη την Ελλάδα, που στηρίζει ή και έχει στηρίξει διαχρονικά η AEGEAN, με την παροχή εισιτηρίων, προκειμένου να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη συνεισφορά τους όπου υπάρχει ανάγκη. 

Aegean Airlines

Με ευαισθησία δίπλα και σε μεμονωμένα περιστατικά 

Εκτός όμως από τους επίσημους οργανισμούς, σωματεία και φορείς, η AEGEAN παρέχει επίσης εισιτήρια και διευκολύνσεις για τις έκτακτες μετακινήσεις ιδιωτών και μεμονωμένων περιστατικών με σοβαρά προβλήματα υγείας και βεβαιωμένη οικονομική δυσκολία, προκειμένου να αποκτήσουν άμεση και αποτελεσματική πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Από το 2008 δίπλα στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος

Η AEGEAN, έχοντας αναγνωρίσει το έργο των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος, αποδεικνύει έμπρακτα τη μακροχρόνια δέσμευσή της για τη συστηματική ενίσχυση του Σωματείου και των στόχων του. Σε αυτή όμως την προσπάθεια σημαντικός αρωγός στέκεται και το επιβατικό κοινό.

Με έναν εύκολο και άμεσο τρόπο, όσοι επιβάτες επιθυμούν, μπορούν να συνεισφέρουν στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος, μέσω του μηχανισμού έκδοσης ηλεκτρονικού εισιτηρίου στην ιστοσελίδα www.aegeanair.com. Συγκεκριμένα, στο ειδικό πεδίο ηλεκτρονικής δωρεάς παρέχεται η δυνατότητα προαιρετικής οικονομικής συνεισφοράς ύψους €2 με κάθε συναλλαγή, ενώ η AEGEAN, επιβραβεύοντας τη συνεισφορά κάθε επιβάτη, ενισχύει αυτόματα κάθε δωρεά προσφέροντας επιπλέον €2.  

Από το 2008 έως και τον Δεκέμβριο του 2020 περισσότεροι από 650.000 επιβάτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα αυτό, έχοντας συνεισφέρει συνολικά το ποσό του €1.312.668. Ένα ιδιαίτερα σημαντικό ποσό το οποίο, αθροιστικά µε την αντίστοιχη προσαύξηση από την AEGEAN, έχει οδηγήσει στη συγκέντρωση του συνολικού ποσού των € 2.580.200. Η διαχρονική αυτή ενίσχυση έχει συμβάλει μέσα στα χρόνια στην ανέγερση του Ξενώνα Βρεφών SOS στο Μαρούσι, ενός σπιτιού στο Παιδικό Χωριό SOS Θράκης στην Αλεξανδρούπολη, ενός σπιτιού στο πρωτοποριακό Παιδικό Χωριό SOS στο Ηράκλειο Κρήτης, όπως επίσης και στη στήριξη των λειτουργικών αναγκών όλων των προγραμμάτων των Παιδικών Χωριών SOS σε όλη την Ελλάδα. 

Περισσότερες επιλογές για προσφορά σε όσους το επιθυμούν

Επίσης, από το 2017 η AEGEAN προσφέρει επιπλέον τη δυνατότητα προσφοράς μιλίων από τα µέλη του προγράμματος επιβράβευσης Miles+Bonus, εφόσον επιθυμούν να στηρίξουν με αυτόν τον τρόπο το έργο ΜΚΟ που έχουν ως κύρια δράση τους την προστασία παιδιών, όπως η «Κιβωτός του Κόσμου», η ένωση «Μαζί για το Παιδί» και τα «Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος». Συγκεκριμένα, τα μέλη του προγράμματος τακτικών επιβατών Miles+Bonus μπορούν να συνεισφέρουν άμεσα και απλά, δωρίζοντας µίλια από τον προσωπικό τους λογαριασμό, µέσω της ειδικής ενότητας «Δωρεά μιλίων σε ΜΚΟ». Στο τέλος κάθε ημερολογιακού έτους, η AEGEAN μετατρέπει σε οικονομική αξία το συνολικό ποσό των μιλίων εξαργύρωσης που έχουν συγκεντρωθεί για κάθε οργανισμό, προκειμένου να ενισχυθεί περαιτέρω το έργο τους. 

Με προσήλωση στις αξίες της και με τη δύναμη των ανθρώπων της, η AEGEAN θα συνεχίσει να συνεισφέρει με όποιο τρόπο μπορεί στην προσπάθεια της πολιτείας, με την ελπίδα να μπορέσουμε το συντομότερο δυνατό και όλοι μαζί να αφήσουμε πίσω μας τη δραματική αυτή εμπειρία.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ