Ελλαδα

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Ένας ισχυρός Όμιλος με μεγάλη κοινωνική ευαισθησία

Το εκτεταμένο πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που υλοποιεί ο Όμιλος είναι ένα έμπρακτο ευχαριστώ στις τοπικές κοινωνίες, την Πολιτεία και την κοινωνία

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 781
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη: Ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και οι δράσεις που πραγματοποιεί για την κοινωνία, την υγεία και το περιβάλλον.

Σε όλη τη διάρκεια της μακράς ιστορίας του, ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό της κοινωνίας, μετουσιώνοντας σε πράξη τις καλές προθέσεις και τα όμορφα λόγια Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. H άμεση ανταπόκριση στην ανάγκη να ξανακτιστεί το σχολείο στο Δαμάσι μετά τον πρόσφατο μεγάλο σεισμό της Θεσσαλίας, οι δωρεές στο Εθνικό Σύστημα Υγείας άνω των 500 χιλιάδων ευρώ στη μάχη κατά της πανδημίας COVID-19, που συνεχίζονται και θα συνεχίζονται όσο υπάρχει ανάγκη, ο σχεδιασμός και η υλοποίηση της πρώτης στον κόσμο ολοκληρωτικά πράσινης ελληνικής αεροπορικής εγκατάστασης, της 115 Πτέρυγας Μάχης στη Σούδα, αξίας άνω των 3,5 εκατ. ευρώ, είναι μερικά μόνο παραδείγματα του εκτεταμένου προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που υλοποιεί ο Όμιλος.

Με άμεσα αντανακλαστικά και προσήλωση στις ανθρώπινες αξίες, το περιβάλλον και την Ελλάδα, ασκώντας την επιχειρηματικότητα με υγιή τρόπο, ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ γυρίζει πίσω ένα μέρος της αξίας που δημιουργεί και λέει έμπρακτα ευχαριστώ στις τοπικές κοινωνίες, την Πολιτεία και την κοινωνία όπου δραστηριοποιείται, για τη δυνατότητα που του δίνουν, με την αποδοχή τους, να προσθέτει αξία για όλους ανεξαιρέτως τους συμμετόχους του.

Στο εκτεταμένο πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που έχει καταρτίσει, ο Όμιλος προσφέρει δωρεάν κατασκευή έργων υποδομής και χορηγικά προγράμματα. Παράλληλα, για την κατασκευή των έργων που αναπτύσσει σε όλη την Ελλάδα, επιλέγει να καλύπτει εκατοντάδες θέσεις εργασίας με εργαζόμενους από τις τοπικές κοινωνίες, τονώνοντας έτσι την εγχώρια απασχόληση και βελτιώνοντας το βιοτικό επίπεδο σε όλα τα μέρη που δίνει το παρών. 

Επιπλέον, μέσα από προγράμματα στήριξης της νεανικής επιχειρηματικότητας και παροχής υποτροφιών, στέκεται αρωγός της νέας γενιάς, ενώ παρέχει σταθερά οικονομική στήριξη σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που στοχεύουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Στην πρώτη γραμμή της εθνικής προσπάθειας κατά της πανδημίας 

Από την πρώτη στιγμή της πανδημικής κρίσης ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ συστρατεύθηκε στον εθνικό αγώνα κατά της COVID-19, με δωρεές εξοπλισμού ΜΕΘ και αναλώσιμων υλικών σε νοσοκομεία αναφοράς και κέντρα υγείας, τόσο στην πρωτεύουσα όσο και στις περιοχές της χώρας όπου δραστηριοποιείται. Ενδεικτικά, έχουν εξοπλιστεί πλήρως οκτώ κλίνες ΜΕΘ του Αττικού Νοσοκομείου, έχουν αγοραστεί στολές και αναλώσιμα για το νοσοκομείο Ευαγγελισμός, οικίσκοι πρώτης εξέτασης ή νοσηλείας καθώς και εξοπλισμός κι αναλώσιμα για νοσοκομεία αναφοράς της περιφέρειας και για κέντρα υγείας σε Αττική, Κρήτη, Πτολεμαΐδα, Σέρρες, Ιωάννινα, Εύβοια κ.ά. Έως σήμερα, είναι αρωγός της εθνικής προσπάθειας στην αντιμετώπιση της πανδημίας με δωρεές που ξεπερνούν τις 500.000 ευρώ. Το πρόγραμμα δωρεών συνεχίζεται, καθώς οι ανάγκες παραμένουν μεγάλες. 
Ταυτόχρονα, εφαρμόζει ένα ολοκληρωμένο Σχέδιο Επιχειρησιακής Συνέχειας, με στόχο τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του, έχοντας ως κυρίαρχη προτεραιότητα την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων και των συνεργατών του σε όλο τον κόσμο. 

Πρωτοποριακές πρωτοβουλίες για την κοινωνία και το περιβάλλον 

Αναγνωρίζοντας από νωρίς το μεγάλο πρόβλημα της κακοποίησης των πιο αδύναμων, των ανήλικων παιδιών, ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ένωσε από το 2018 τις δυνάμεις του με το Σωματείο ΕΛΙΖΑ - Εταιρεία κατά της Κακοποίησης του Παιδιού, μέσα από το καινοτόμο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Αστυνομικών στην αναγνώριση και διαχείριση περιστατικών κακοποιημένων παιδιών. Με το πρόγραμμα, εκπαιδεύθηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα περισσότεροι από 1.500 αστυνομικοί, μέσα από 10 ημερίδες που πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Ελλάδα. 

Στον τομέα του περιβάλλοντος, ο Όμιλος πρότεινε, σχεδίασε και υλοποιεί μέσω της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ τη μετατροπή του στρατιωτικού αεροδρομίου της 115ης Πτέρυγας Μάχης στη Σούδα σε πλήρη πράσινη εγκατάσταση, καλύπτοντας τις ενεργειακές ανάγκες κατά 100% από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Έτσι, η 115 Π.Μ. θα είναι από τις πρώτες στον κόσμο εγκαταστάσεις με πιστοποίηση με επιπλέον ετήσιο όφελος άνω των 400 χιλιάδων ευρώ από την πλήρη απαλλαγή της Μονάδας από το κόστος προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας και κάλυψης των αναγκών θέρμανσης / ψύξης.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Περισσότερες από 20.000 νέες θέσεις εργασίας την προσεχή πενταετία 

Με νέα έργα και επενδύσεις αιχμής που ξεπερνούν τα 5 δις ευρώ ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ πρωταγωνιστεί στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, διαμορφώνοντας τις προϋποθέσεις για ένα βιώσιμο μέλλον. Έχοντας στο επίκεντρο της δραστηριότητάς του μια πρωτοποριακή ατζέντα, που αποτελεί και τον πυρήνα του Ταμείου Ανάκαμψης, ο Όμιλος δρομολογεί και υλοποιεί κομβικά, υπερσύγχρονα έργα και επενδύσεις που τονώνουν την απασχόληση με περισσότερες από 20.000 θέσεις εργασίας την προσεχή πενταετία. Σε αυτά περιλαμβάνονται «πράσινα» έργα, επενδύσεις στην κυκλική οικονομία, παραχωρήσεις και ΣΔΙΤ, καθώς και επενδύσεις  σε υποδομές με αυξημένη εγχώρια προστιθέμενη αξία που ορίζουν την αναπτυξιακή τροχιά της χώρας για την επόμενη δεκαετία και δίνουν το σήμα για τον μετασχηματισμό της Ελλάδας. 

Ηγέτης στην καθαρή ενέργεια 

Μεγάλο μέρος των επενδύσεων του Ομίλου που αφορά στην «πράσινη» και κυκλική οικονομία, υλοποιείται μέσω της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, εταιρεία - ηγέτιδα στην ελληνική ενεργειακή αγορά, με ένα επενδυτικό πρόγραμμα που προσεγγίζει τα 2 δις ευρώ. Σε αυτό περιλαμβάνονται η ανάπτυξη νέων αιολικών πάρκων συνολικού προϋπολογισμού άνω των 700 εκατ. ευρώ σε διάφορες περιοχές της χώρας, δύο σημαντικά συστήματα αποθήκευσης ενέργειας με αντλησιοταμίευση στην Κρήτη και την Αμφιλοχία, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 800 εκατ. ευρώ, χερσαία και πλωτά φωτοβολταϊκά πάρκα καθώς και έργα - πρότυπα ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων. Πρόσφατα, μάλιστα, ο Όμιλος ανακοίνωσε και τη στρατηγική του συνεργασία με την Ocean Winds για την από κοινού μελέτη και ανάπτυξη πλωτών υπεράκτιων αιολικών πάρκων στις ελληνικές θάλασσες συνολικής δυναμικότητας άνω των 1,5 GW.

Οι νέες επενδύσεις του Ομίλου θα αυξήσουν τη συνολική εγκατεστημένη ισχύ σε επίπεδα άνω των 3 GW την προσεχή πενταετία. Αυτή τη στιγμή, ο Όμιλος διαθέτει περισσότερα από 1.800 MW σε λειτουργία, υπό κατασκευή ή έτοιμα προς κατασκευή στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το κυριότερο είναι ότι βοηθούν τη χώρα μας να γίνει ένας σημαντικός περιφερειακός παίκτης στην επανάσταση της καθαρής ενέργειας που βρίσκεται σε εξέλιξη σε παγκόσμιο επίπεδο και συμβάλλουν καθοριστικά στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ