Ελλαδα

Αίτηση για voucher 200 ευρώ - Οι διευκρινίσεις από ΟΠΕΚΑ

Τι αναφέρει για την αίτηση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Voucher 200 ευρώ για tablet και υπολογιστές (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
Voucher 200 ευρώ για tablet και υπολογιστές (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) © Pixabay

Διευκρινίσεις από τον ΟΠΕΚΑ για το voucher 200 ευρώ που αφορά σε αγορά tablet, laptop και υπολογιστή, με στόχο την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πολιτών.

Σε διευκρινίσεις σχετικά με την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πολιτών που υποβάλλουν αίτηση για το Voucher 200 ευρώ, προχώρησε ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα 5 Απριλίου 2021 άνοιξε η πλατφόρμα digital-access.gov.gr για το πρόγραμμα voucher 200 ευρώ που αφορά στην απόκτηση tablets, laptops και desktops για μαθητές.

Στην πρώτη φάση αίτηση καταθέτουν οι οικογένειες που έλαβαν το επίδομα παιδιού του ΟΠΕΚΑ στην πρώτη εισοδηματική κατηγορία το έτος 2020. Σε αυτήν την κατηγορία εμπίπτει η μεγάλη πλειοψηφία των δικαιούχων του προγράμματος. Στη δεύτερη φάση, η πλατφόρμα θα ανοίξει και για τους υπόλοιπους δικαιούχους που πληρούν τα εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια του προγράμματος.

Σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΑ, οι έλεγχοι επιλεξιμότητας γίνονται κυρίως με αυτοματοποιημένο τρόπο, με διασταύρωση πληροφοριών από μητρώα και από όλα τα απαραίτητα πληροφοριακά συστήματα φορέων του Δημοσίου, αποφεύγοντας έτσι μια χρονοβόρα και γραφειοκρατική διαδικασία ελέγχου δικαιολογητικών για εκατοντάδες χιλιάδες αιτήσεις.

 

ΟΠΕΚΑ - Voucher 200 ευρώ για τάμπλετ, λαπ τοπ και υπολογιστή: Οι διευκρινίσεις για την αίτηση

Στην ανακοίνωσή του ο ΟΠΕΚΑ διευκρινίζει ότι οι πολίτες που αντιμετωπίζουν διαδικαστικά προβλήματα στην αίτησή τους για το voucher των 200, ευρώ μπορούν να εισέρχονται στo Help Desk του προγράμματος: https://digital-access.gov.gr/voitheia. Όπως σημειώνει, στον σύνδεσμο αυτό θα διαπιστώσουν ότι υπάρχει και τηλεφωνική υποστήριξη.

«Το καλύτερο βεβαίως είναι να συμπληρώνουν τη φόρμα επικοινωνίας δικαιούχου, περιγράφοντας το πρόβλημά τους γραπτά, ώστε να δίνεται η κατάλληλη απάντηση με στοχευμένο τρόπο. Θα πρέπει να γίνει σαφές ότι το πρόγραμμα "Ψηφιακή Μέριμνα" υλοποιείται από την Κοινωνία της Πληροφορίας, άρα, ο ΟΠΕΚΑ δεν μπορεί να παρέχει πληροφορίες σχετικά με οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιάζεται στις αιτήσεις των δυνάμει ωφελούμενων πολιτών» αποσαφηνίζει ο ΟΠΕΚΑ.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι του voucher 200 ευρώ

Δικαιούχοι είναι οι οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ, οι οποίες θα λάβουν επιταγή 200 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο ηλικίας από 4 έως 24 ετών, το οποίο φοιτά σε εκπαιδευτική δομή στην Ελλάδα

Ειδικότερα κριτήρια:

  • Για οικογένεια με δύο γονείς και δύο παιδιά, μεικτά εισοδήματα έως 12000 ευρώ.
  • Για οικογένεια με ένα παιδί, μεικτά εισοδήματα έως 10.500 ευρώ.
  • Για οικογένεια με ένα γονιό κι ένα παιδί, μεικτά εισοδήματα έως 9.000 ευρώ.

Οι ωφελούμενοι του συγκεκριμένου προγράμματος είναι πάνω από 560.000 παιδιά και νέοι.

Όσον αφορά στον επιλέξιμο εξοπλισμό, υπάρχουν οι ακόλουθες κατηγορίες:

Κατηγορία 1: Φορητές ταμπλέτες (tablets)
Κατηγορία 2: Φορητοί υπολογιστές (notebooks, laptops, chromebooks, 2 in 1)
Κατηγορία 3: Σταθεροί υπολογιστές (desktops, all-in-one).

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ