Ελλαδα

Voucher 200 ευρώ - Δεύτερος κύκλος: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

Η προθεσμία για την εξαργύρωση των επιταγών από τους δικαιούχους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Voucher 200 ευρώ - Στις 5 Μαΐου 2021 οι αιτήσεις για τον δεύτερο κύκλο (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
Voucher 200 ευρώ - Στις 5 Μαΐου 2021 οι αιτήσεις για τον δεύτερο κύκλο (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) © Pixabay

Έρχεται ο δεύτερος κύκλος για το Voucher των 200 ευρώ για tablet ή laptop, με τους δικαιούχους να μπορούν να κάνουν την αίτησή τους από τις 5 Μαΐου 2021.

Ολοκληρώνεται την Παρασκευή 16 Απριλίου 2021 η αποστολή των επιταγών για το Voucher 200 ευρώ, το οποίο προορίζεται για την αγορά laptop ή tablet.

Η αποστολή των επιταγών στους δικαιούχους εντάσσεται στον πρώτο κύκλο του προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα».

Η εξαργύρωση μπορεί να γίνει μέχρι τις 30 Ιουλίου 2021, την ώρα που τα καταστήματα πώλησης ηλεκτρονικών ειδών συνεχίζουν την αποστολή προσφορών, προσφέροντας πολλές επιλογές για τους δικαιούχους, οι οποίοι έχουν στην κατοχή τους το Voucher 200 ευρώ.

Voucher 200 ευρώ - Οι δικαιούχοι για τον δεύτερο κύκλο - Τι ισχύει με τις αιτήσεις

Σημειώνεται ότι στην πρώτη φάση του προγράμματος κατέθεσαν αίτηση οι οικογένειες που έλαβαν το επίδομα παιδιού του ΟΠΕΚΑ στην πρώτη εισοδηματική κατηγορία για το έτος 2020.

Στη δεύτερη φάση, η πλατφόρμα θα ανοίξει και για τους υπόλοιπους δικαιούχους που πληρούν τα εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια. Οι αιτήσεις στον δεύτερο κύκλο του προγράμματος ξεκινούν την Τετάρτη 5 Μαΐου 2021.

Αφορά όλους τους δυνητικούς δικαιούχους, ακόμα και αν δεν είναι εγκεκριμένοι δικαιούχοι επιδόματος παιδιού ΟΠΕΚΑ. Όπως έχει γίνει γνωστό:

  • Ημερομηνία γενικής λήξης του προγράμματος είναι η 30ή Ιουλίου 2021.
  • Ημερομηνία λήξης της μεταβατικής περιόδου (cooling off period) για την οποία επιτρέπονται ορισμένες μόνο (κατ’ εξαίρεση) περιπτώσεις εξαργύρωσης vouchers, ορίζεται η Τρίτη 31 Αυγούστου 2021.
  • Ημερομηνία ολοκλήρωσης των πάσης φύσεως πληρωμών και γενικής ολοκλήρωσης του προγράμματος έχει οριστεί η Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021.

 

Πώς γίνεται η αίτηση για το Voucher 200 ευρώ

Οι αιτούντες εισέρχονται στην πλατφόρμα του προγράμματος της «Ψηφιακής Μέριμνας» (https://beneficiary.digital-access.gov.gr) με τους κωδικούς Taxisnet και συμπληρώνουν τα στοιχεία που ζητούνται.

Επιπλέον, απαιτούνται κατά την αίτηση ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.), η δήλωση της βαθμίδας φοίτησης των τέκνων προς όφελος των οποίων γίνεται η αίτηση, κάποια στοιχεία σχετικά με τη φοίτησή τους, όπως ο αριθμός σχολικού μητρώου για τους μαθητές, καθώς και η επαλήθευση του προσωπικού κινητού τηλεφώνου στο οποίο θα σταλούν οι κωδικοί των επιταγών.

Τι πρέπει να ξέρετε για τον έλεγχο στους δικαιούχους για το Voucher 200 ευρώ

Ο έλεγχος γίνεται μέσω της διασταύρωσης πληροφοριών από μητρώα, ενώ σε περίπτωση που δεν είναι δυνατή η επιβεβαίωση, απαιτείται η υποβολή δικαιολογητικών.

Επιπλέον, μόλις τερματιστεί η διαδικασία οι αιτούντες λαμβάνουν ένα SMS στο κινητό το οποίο δήλωσαν με την επιταγή ή τις επιταγές τους μέσω της πλατφόρμας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ