- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ασθενείς σεισμικές δονήσεις σε Πάτρα και περιοχές της Αχαΐας
Τι λέει ο καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Ευθύμιος Σώκος
Πάτρα - Αχαΐα: Σε εξέλιξη από νωρίς σήμερα το πρωί μία σεισμική ακολουθία, που έχει ως επίκεντρο την ευρύτερη περιοχή της Χαλανδρίτσας
Ασθενής σεισμική δόνηση έγινε αισθητή, περίπου στις 8.15 σήμερα το πρωί, στην Πάτρα και σε αρκετές περιοχές της Αχαΐας.
Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε μέγεθος 3,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε 9 χιλιόμετρα νότια της Πάτρας, ενώ το εστιακό βάθος προσδιορίστηκε στα 14 χιλιόμετρα.
Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν 11 χιλιόμετρα νότια της Πάτρας.
Σημειώνεται ότι από τις 5.30 σήμερα το πρωί έχουν γίνει αισθητές στην Πάτρα τουλάχιστον έξι ασθενείς σεισμικές δονήσεις, με μέγεθος από 3,1 έως 2,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, οι οποίες συνοδεύονταν από υπόκωφη βοή.
Όπως ανέφερε μιλώντας στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και του Εργαστηρίου Σεισμολογίας, Ευθύμιος Σώκος, «βρίσκεται σε εξέλιξη από νωρίς σήμερα το πρωί μία σεισμική ακολουθία, που έχει ως επίκεντρο την ευρύτερη περιοχή της Χαλανδρίτσας. Η περιοχή είναι γνωστή για την σεισμικότητά της και παρακολουθούμε το φαινόμενο».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το Κεντρικό Λιμεναρχείο διενεργεί την προανάκριση
Αισθάνθηκε έντονες ενοχλήσεις στο γαστρεντερικό
Υπενθυμίζεται ότι ο ΕΦΕΤ έχει ήδη απαιτήσει την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας
Ο καιρός το Σαββατοκύριακο ωστόσο αναμένεται να είναι βελτιωμένος
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ποιο είναι το κόστος;
Τον εντόπισε ο ξάδερφός του
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ένας από τους τελευταίους επιζώντες του Ολοκαυτώματος έφυγε αφήνοντας ισχυρή μαρτυρία
H ποιότητα του αέρα παραμένει υποβαθμισμένη σε όλη τη χώρα
Συνελήφθη άνδρας που φέρεται να προκάλεσε την πυρκαγιά καίγοντας υπολείμματα καλλιέργειας
Επιχείρηση διάσωσης 10 ν.μ. από τη Λήμνο - Άνδρας με καρδιακό επεισόδιο μεταφέρθηκε σε μονάδα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.