Ελλαδα

Φθιώτιδα: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με 11 νεκρούς η Μαλεσίνα

Μέσα σε 18 ημέρες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νοσηλευτές με προστατευτική στολή για τον κορωνοϊό
Νοσηλευτές με προστατευτική στολή για τον κορωνοϊό © EUROKINISSI

Έντεκα νεκρούς από κορωνοϊό εντός 18 ημερών μετρά η Μαλεσίνα της Φθιώτιδας, περιοχή για την οποία είχε σημάνει συναγερμός από τα τέλη Φεβρουαρίου.

Σε κατάσταση συναγερμού έχει περιέλθει η Μαλεσίνα Φθιώτιδας, όπου και έχουν σημειωθεί έντεκα θάνατοι τις τελευταίες 18 ημέρες.

Από τις 28 Φεβρουαρίου ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, είχε επιβάλει 24ωρο αποκλεισμό στην περιοχή λόγω του υψηλού αριθμού κρουσμάτων που είχε εντοπιστεί. 

Όπως αναφέρει ο Μητροπολίτης Λαμίας Συμεών αιτία του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου είναι η τέλεση ενός γάμου με συνολικά 230 καλεσμένους. Ο γάμος τελέστηκε με την παρουσία 30 καλεσμένων εντός ναού και ακόμη 200 στον προαύλιο χώρο του.

Ωστόσο, εκτός του γάμου, είχε παρατηρηθεί και μία γενικότερη χαλάρωση όσον αφορά στα μέτρα. Χαρακτηριστικό είναι πως ήταν πλήθος ο κόσμος που μαζευόταν σε καφενεία για να παρακολουθήσει ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Να θυμίσουμε πως ο πρώτος νεκρός κατεγράφη στις 3 Μαρτίου και ήταν ένας άνδρας ηλικίας 84 ετών. Εντός των επόμενων ημερών κατεγράφησαν και άλλοι θάνατοι, μεταξύ των οποίων ένας 38χρονος πατέρας.

Τα ξημερώματα της Κυριακής πέθανε και ένας 44χρονος, επίσης πατέρας, ο οποίος δεν είχε υποκείμενο νόσημα. Υπολογίζεται πως είναι περί τους 50 οι ασθενείς που νοσηλεύονται με κορωνοϊό.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Λοκρών Θανάσης Ζεκεντές τόνισε πως η Μαλεσίνα πλήρωσε πολύ βαρύ τίμημα από την εξάπλωση της ασθένειας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ