Ελλαδα

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική παρέμβαση για το κορωνοπάρτι στο ΑΠΘ

Είχαν συγκεντρωθεί 1000 άτομα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Θεσσαλονίκη: 1.000 άτομα σε υπαίθριο πάρτι στην πλατεία Χημείου του ΑΠΘ
Θεσσαλονίκη: 1.000 άτομα σε υπαίθριο πάρτι στην πλατεία Χημείου του ΑΠΘ

Το κορωνοπάρτι των 1000 ατόμων στην πλατεία Χημείου στο ΑΠΘ προκάλεσε την εισαγγελική παρέμβαση μετά την δημοσιοποίηση του συμβάντος.

Την εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσαν οι εικόνες συνωστισμού που είδαν το τελευταίο 24ωρο το φως της δημοσιότητας από υπαίθριο πάρτι στους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έδωσε εντολή στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης να παραγγείλει προκαταρκτική έρευνα από την Κρατική Ασφάλεια. Στο πλαίσιο της έρευνας θα αναζητηθούν οι διοργανωτές του πάρτι, ενώ το αδίκημα που ερευνάται εάν στοιχειοθετείται είναι αυτό της παραβίασης των μέτρων για την αποφυγή διάδοσης μολυσματικών ασθενειών.

Το κορωνοπάρτι στην πλατεία Χημείου

Στη δημοσιότητα δόθηκαν εικόνες από το κορωνοπάρτι στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στην πλατεία Χημείου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Το κορωνοπάρτι πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3 Απριλίου 2021, το βράδυ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα του thestival.gr, περισσότερα από 1.000 άτομα συμμετείχαν, εκ των οποίων ελάχιστα φορούσαν μάσκα.

Σημειώνεται ότι την ίδια ημέρα, το Σάββατο, ο ΕΟΔΥ είχε ανακοινώσει 3.232 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα 1.525 στην Αττική. Μετά από εισήγηση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας το λιανεμπόριο δεν ανοίγει σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη, καθώς υπάρχει μεγάλη αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου.

Οι συμμετέχοντες στο υπαίθριο πάρτι στην πλατεία Χημείου του ΑΠΘ στη Θεσσαλονίκη είχαν σχηματίσει μεγάλες παρέες και διασκέδαζαν με μουσική και αλκοόλ. Η προσέλευση ξεκίνησε το απόγευμα του Σαββάτου και συνεχίστηκε μέχρι τα μεσάνυχτα. Σε κοντινή απόσταση υπήρχαν δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ, οι οποίες δεν προχώρησαν σε κάποια ενέργεια.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ