- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Lockdown: Στενεύουν τα όρια στο ΕΣΥ - 800 εισαγωγές σε 48 ώρες
Σε πρωτόγνωρα ύψη ο δείκτης θετικότητας
Ολοένα και αυξάνονται οι εισαγωγές κρουσμάτων κορωνοϊού στα νοσοκομεία όλης της χώρας, αυξάνοντας την πίεση στο ΕΣΥ.
Ασφυκτική είναι η πίεση που ασκείται τα τελευταία 24ωρα στο ΕΣΥ με τα κρούσματα κορωνοϊού και τις εισαγωγές να διατηρούνται σε αρκετά υψηλά επίπεδα.
Μέσα σε δύο ημέρες, Σάββατο και Κυριακή, περισσότερα από 800 άτομα εισήχθησαν στα νοσοκομεία της επικράτειας για νοσηλεία λόγω κορονοϊού, ενώ και οι διασωληνωμένοι ξεπέρασαν τους 560.
Είναι χαρακτηριστικό ότι το Σάββατο, ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι ήταν 545, ενώ την Κυριακή αυξήθηκαν στους 564 με μέση ηλικία τα 68 έτη. Οι νέες εισαγωγές συνεχίστηκαν με ένταση καθώς το Σάββατο 444 ασθενείς χρειάστηκαν νοσηλεία, ενώ την Κυριακή 424 άνθρωποι εισήχθησαν στα νοσοκομεία. Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 429 ασθενείς.
Τα κορωνοπάρτι
Έντονο ρόλο στην διάδοση του κορωνοϊού τις τελευταίες ημέρες έχουν διαδραματίσει τα διάφορα κορωνοπάρτι που πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα. Η περίοδος του καρναβαλιού ήταν εξ αρχής στο επίκεντρο των ειδικών, προκαλώντας τους ανησυχία για τυχόν παραβιάσεις των μέτρων. Έτσι κι έγινε. Σε πολλές περιοχές της χώρας με αποκορύφωμα την Ξάνθη και την Πάτρα, διοργανώθηκαν πολλά καρναβαλικά κορωνοπάρτι, με τη συμμετοχή εκατοντάδων νέων.
Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων, Παναγιώτης Γαργαλιάνος επισήμανε ότι «ξέρουμε καλά πως οι μεταλλάξεις έχουν συμβάλει στη μεγαλύτερη μεταδοτικότητα. Το θέμα δεν είναι να παίρνεις μέτρα, το θέμα είναι να τα τηρείς. Δεν τηρούνται όπως πρέπει τα μέτρα. Βλέπουμε ότι προχωρούν τα εμβόλια και αν έχουμε διαθεσιμότητα μπορεί η εμβολιαστική κάλυψη μέχρι το καλοκαίρι να είναι καλή. Αν τα μέτρα είχαν τηρηθεί σωστά, δε θα βλέπαμε τόσο υψηλά κρούσματα» και πρόσθεσε για τα πάρτι:
«Φυσικά αυτά θα πυροδοτήσουν νέα κρούσματα. Είναι δεδομένο αυτό. Αυτοί που έκαναν τα πάρτι να πάρουν να μάθουν τι γίνεται στα νοσοκομεία. Η πληρότητα στις ΜΕΘ είναι στο ανώτερο δυνατό σημείο. Οι εισαγωγές έχουν αυξηθεί πάρα πολύ. Προσπαθεί το σύστημα υγείας να αντέξει, να περιθάλψει τους ανθρώπους. Να περάσουμε στην επιπέδωση του κύματος, χωρίς να χάσουμε πολλούς ανθρώπους. Ό,τι και να κάνουν οι γιατροί και οι νοσηλευτές, πρέπει να σταθούμε όρθιοι».
Κορωνοϊός: Σε πρωτόγνωρα ύψη ο δείκτης θετικότητας
Σε πρωτόγνωρα για το δεύτερο κύμα της εξάπλωσης της επιδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα μας ύψη έφτασε την Κυριακή, 14 Μαρτίου, ο δείκτης θετικότητας, γεγονός το οποίο υποδηλώνει μία μεγάλη αύξηση των νέων κρουσμάτων, ιδιαιτέρως σε σχέση με την προηγούμενη Κυριακή 7 Μαρτίου, ενώ οι διασωληνωμένοι ασθενείς με νόσο COVID-19 εξακολουθούν να «καλπάζουν» δραματικά και να πιέζουν περαιτέρω ασφυκτικά τα νοσοκομεία του ΕΣΥ της χώρας μας.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι βροχές των τελευταίων ημερών αύξησαν σημαντικά τα διαθέσιμα αποθέματα νερού
Δεν κινδυνεύει η ζωή της - Παραμένει στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους
Καταγγελίες για «πρόχειρα» έργα και μπαζώματα - «Καμία σχέση με πραγματικότητα» απαντά ο ΔΕΔΔΗΕ
Έφυγε από τη ζωή στα 77, αφήνοντας πίσω της μια πολυσυζητημένη δημόσια πορεία
Οι νέες θέσεις Α΄ και Β΄ υπαρχηγού και οι γενικοί συντονιστές Βόρειας και Νότιας Ελλάδας
Επιχείρηση της Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου σε επαρχιακή οδό - Πώς προσπάθησαν να αποφύγουν τους ελέγχους
Άνοδος της θερμοκρασίας και νότιοι άνεμοι έως 5 μποφόρ - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τις πρωινές ώρες
Καταρρίφθηκε το ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής σε πολλές περιοχές της Αττικής
Το έργο αναμένεται να παρουσιαστεί στην εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό
Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Πέμπτης (22/1) ο Σπύρος Καρατζαφέρης
Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες έως 9 μποφόρ
Νέα πρωτοβουλία Columbia–ΕΜΠ γεφυρώνει έρευνα και αγορά, επενδύοντας στη νέα γενιά επιστημόνων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα καταστήματα ΟΠΑΠ και PLAY περνούν στην εποχή της Allwyn, με νέο look & feel, διεθνή αέρα και εμπειρίες που κοιτούν μπροστά, χωρίς να αλλάζει τίποτα από όσα αγαπήσαμε
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αιχμές για συγκάλυψη, σύγκριση με Ισπανία και αναφορές στο πολιτικό εγχείρημα που ετοιμάζει
Τα ίχνη της χάθηκαν από χώρο παιδικής προστασίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.