- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Γκάγκα: Ανάγκη για αποσυμπίεση της κατάστασης, αλλά με μέτρα
«Στο Σωτηρία, με το που αδειάζει κρεβάτι, υπάρχει άνθρωπος που περιμένει ήδη να μπει»
Μίνα Γκάγκα: Οι δηλώσεις για την ανάγκη αποσυμπίεσης της κατάστασης και τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν για άνοιγμα δραστηριοτήτων.
Η Μίνα Γκάγκα, διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του «Σωτηρία», μίλησε για την κατάσταση στα νοσοκομεία και εξέφρασε την ανάγκη αποσυμπίεσης, αλλά με μέτρα.
«Έχουμε συνεχώς εισαγωγές και νομίζω ότι έχουν και τα άλλα νοσοκομεία. Όπως είδατε είπαν και ο Ευαγγελισμός και το Αττικό ότι η τελευταία τους εφημερία ήταν καλύτερη. Περιμένουμε να δούμε και την αυριανή εφημερία πώς θα πάει. Το Λαϊκό στη χθεσινή εφημερία είχε περιστατικά, είχε πίεση αρκετή, αλλά κι εμείς στο Σωτηρία, με το που αδειάζει κρεβάτι, υπάρχει άνθρωπος που περιμένει ήδη να μπει. Άρα η πίεση στα νοσοκομεία υπάρχει και θα υπάρχει, αλλά αν τα κρούσματα σταθεροποιηθούν και τα πράγματα αρχίσουν να βελτιώνονται τα πράγματα θα πάνε καλά», είπε η κ. Γκάγκα, μιλώντας στον Αντ1.
Η κ. Γκάγκα σημείωσε ότι ακόμη ότι «πρέπει να αποσυμπιεστεί η κατάσταση, αλλά με μέτρα. Μάσκες, αποστάσεις για να ανοίξουμε δραστηριότητες, ώστε να μην είναι όλος ο κόσμος στον δρόμο, όλοι μαζί όπως είναι τώρα. Να μπορούμε να κάνουμε περισσότερα πράγματα. Να μπορούμε να ανοίξουμε ίσως λιανεμπόριο, να μπορούμε να ανοίξουμε σχολεία. Τα παιδιά έχουν τόσο πολύ καιρό που λείπουν, με συνεχή επιτήρηση, με τεστ, με μέτρα. Αλλά χρειαζόμαστε όλοι να βγούμε έξω και να βγούμε έξω με ασφάλεια τηρώντας μέτρα».
Σχετικά με το αν το άνοιγμα του λιανεμπορίου θα γίνει στις 5 Απριλίου, η κ. Γκάγκα εκτίμησε ότι: «τις τελευταίες ημέρες φαίνεται να είναι λίγο πολύ σταθεροποιημένος ο αριθμός των νοσηλευομένων στα νοσοκομεία γενικά. Οι Μονάδες θα εξακολουθήσουν να πιέζονται για τις επόμενες μέρες. Νομίζω ότι πρέπει να δούμε τον αριθμό των κρουσμάτων. Όσο, πάντως, με προσοχή βγαίνουμε και με συντεταγμένο τρόπο, τόσο καλύτερα θα είναι για όλους».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά
Οι συμμετέχοντες στα επεισόδια ταυτοποιήθηκαν και κατηγορούνται για απόπειρες ανθρωποκτονίας κατά συρροή
Πάσχει από το σπάνιο γενετικό σύνδρομο Allagille
Οι περισσότερες πτήσεις καθυστέρησαν
Αναλυτικά οι ώρες λειτουργίας του «ΔΕΗ Xmas West Park»
Λίγα λεπτά μετά τις 6 το απόγευμα
Τι αναφέρουν οι πληροφορίες
Τι προβλέπει η νομοθεσία για την ανανέωση των αδειών οδήγησης και ποιους αφορά
Αγρότες έχουν εισβάλει στoν αεροδιάδρομο
Ο άνθρωπος που γλίτωσε από το ναυάγιο του «Ηράκλειον» και σκοτώθηκε κατά τη συντριβή του αεροσκάφους
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ο καιρός των επόμενων ημερών
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Άρπαξαν ένα ζευγάρι παπούτσια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.