Ελλαδα

Υπόθεση Μάγγου: Σε πειθαρχικό για απόλυση-αργία τρεις αστυνομικοί

Στον Συνήγορο του Πολίτη η δικογραφία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Βασίλης Μάγγος
Ο Βασίλης Μάγγος © Facebook

Υπόθεση Βασίλη Μάγγου: Πού κατέληξε η ΕΔΕ για τον θάνατο του 26χρονου στο Βόλο - Στο Πειθαρχικό τρεις αστυνομικοί - Στον Συνήγορο του Πολίτη η δικογραφία

Στον Συνήγορο του Πολίτη έχει διαβιβαστεί για περαιτέρω διερεύνηση η διοικητική δικογραφία για τον θάνατο του 26χρονου Βασίλη Μάγγου, τον Ιούλιο του 2020. Πλέον, τρεις αστυνομικοί παραπέμπονται στο πειθαρχικό με το ερώτημα της αργίας με απόλυση.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», η ένορκη διοικητική εξέταση που διενεργήθηκε από την Αστυνομικό Διεύθυνση Θεσσαλίας, κατέληξε στην απόφαση παραπομπής στο πειθαρχικό τριών αστυνομικών με το ερώτημα της αργίας με απόλυση. Όπως είχε καταγγελθεί, ένα μήνα πριν το θάνατό του, ο 26χρονος είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού από αστυνομικούς κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης συμπαράστασης στους συλληφθέντες διαδήλωσης κατά της καύσης σκουπιδιών από την τσιμεντοβιομηχανία ΑΓΕΤ-Lafarge και της δημιουργίας εργοστασίου SRF από τον δήμο Βόλου.

Στην υπόθεση αναφέρθηκε σήμερα στη Βουλή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, μετά από επιστολή που έλαβε από τον πατέρα του 26χρονου.

«Αισθάνομαι βαθειά συγκινημένος που σήμερα 12-3-2021 στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και στη συζήτηση για την αστυνομική βία εις βάρος πολιτών, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Τσίπρας, αναφέρθηκε και στην περίπτωση του παιδιού μας Βασίλειου, που άδικα και ανηλεώς χτυπήθηκε και βασανίστηκε στις 14-6-2020 από αστυνομικές δυνάμεις στον Βόλο. Η τοποθέτηση του κ. Τσίπρα στο Κοινοβούλιο δικαιώνει πολιτικά τον αγώνα μας και η ομιλία του δίνει κουράγιο και αισιοδοξία στους πολίτες για καλύτερες μέρες», έγραψε ο πατέρας του 26χρονου στη σελίδα του στο Facebook μετά τη σημερινή αναφοράτου κ. Τσίπρα. 

Στην ανακοίνωση της ΕΛΑΣ τονίζεται ότι η ΕΔΕ που διενεργήθηκε για την υπόθεση «ολοκληρώθηκε σε χρόνο συντομότερο από τον συνήθως απαιτούμενο χρόνο παρόμοιων υποθέσεων» και παραδόθηκε στο Αρχηγείο στις 23-2-2021.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Σε συνέχεια της από 14-07-2020 Ανακοίνωσης, σχετικά με την κατάληξη 26χρονου ημεδαπού στον Βόλο, ανακοινώνεται ότι η Ένορκη Διοικητική Εξέταση που διενεργήθηκε από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας, ολοκληρώθηκε την 23-02-2021 και υποβλήθηκε στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

» Αντίγραφα της διοικητικής δικογραφίας, με το συνημμένο φωτογραφικό και βιντεοληπτικό υλικό, διαβιβάστηκαν άμεσα στον Συνήγορο του Πολίτη για τα περαιτέρω.

» Σημειώνεται ότι η διοικητική διερεύνηση, παρά την πολυπλοκότητα της υπόθεσης, ολοκληρώθηκε σε χρόνο συντομότερο από τον συνήθως απαιτούμενο χρόνο παρόμοιων υποθέσεων».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ