- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Νέα Σμύρνη: Διατάχθηκε ΕΔΕ για τα βίντεο - Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ
Δείχνουν την αστυνομική βία κατά πολιτών
Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) για τη Νέα Σμύρνη και τα βίντεο με αστυνομική βία κατά πολιτών ξεκινά η ΕΛ.ΑΣ, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της.
Η ΕΛ.ΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση για τα γεγονότα και την ένταση στη Νέα Σμύρνη που επικράτησε ανάμεσα σε αστυνομικούς και πολίτες.
Τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν την Κυριακή 7 Μαρτίου 2021, το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια ελέγχων για τα μέτρα και το lockdown στο Άλσος και την πλατεία.
Πολίτες κάνουν λόγο για υπέρμετρη και απρόκλητη βία, με τα κόμματα της Αντιπολίτευσης να καταγγέλλουν τα βίντεο αστυνομικής βίας την ώρα που η ΕΛ.ΑΣ. -στην ανακοίνωσή της- υποστηρίζει ότι αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ δέχτηκαν επίθεση από ομάδα 30 ατόμων.
Ακολούθησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενώ στη συνέχεια σημειώθηκαν νέα επεισόδια, με αστυνομικούς να κάνουν χρήση χημικών. Για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη εξέδωσε ανακοίνωση και η Τοπική Αυτοδιοίκηση, επισημαίνοντας: «Καταδικάζουμε τη βία από όπου κι αν προέρχεται. Οι εικόνες που είδαμε σήμερα στην Πλατεία δεν τιμούν ούτε την πόλη μας, ούτε τους πολίτες, ούτε την Αστυνομία».
Η Ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη και τα βίντεο με τη βία κατά πολιτών:
«Την 14.50 ώρα σήμερα (7-3-2021) Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. μετέβη στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης, προκειμένου να διενεργήσει ελέγχους για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.
» Σημειώνεται ότι για την ανωτέρω Πλατεία υπάρχει πλήθος καταγγελιών για παραβίαση των μέτρων κατά του κορωνοϊού. Κατά τη διάρκεια των ελέγχων η ομάδα των αστυνομικών δέχθηκε απρόκλητα επίθεση από ομάδα (30) περίπου ατόμων με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο αστυνομικών.
» Στη συνέχεια οι αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο προσήγαγαν (11) άτομα από την ομάδα που επιτέθηκε στους αστυνομικούς. Σχετική δικογραφία σχηματίζεται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής. Σχετικά με βίντεο που έχουν αναρτηθεί σε διάφορες ιστοσελίδες και εμφανίζουν αστυνομικούς να συμπλέκονται με πολίτες έχει διαταχθεί Διοικητική Έρευνα».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυξημένη κίνηση σε Κινέττα και Ελευσίνα, αλλά χωρίς μεγάλες καθυστερήσεις
«Υγειονομική βόμβα» καταγγέλλουν τοπικοί φορείς
Προβλήματα στην κυκλοφορία
Υψηλό επενδυτικό ενδιαφέρον συγκεντρώνει η Κρήτη
Εννέα μέρες μετά το σοβαρότατο τροχαίο που είχε στα Ιωάννινα
Η ζωή μας μέσα στην κίνηση και οι εξαγγελίες που δεν λύνουν το πρόβλημα
Έναρξη εξετάσεων και στα γυμνάσια
Γιατί δημιουργείται σύγχυση με την Πεντηκοστή
Θερμοκρασία έως 34°C σε αρκετές περιοχές της χώρας - Η πρόγνωση της ΕΜΥ
Κατασχέθηκαν οχήματα, πλαστές πινακίδες και χαρτονομίσματα
Μηδενική ανοχή από την Πυροσβεστική - Ήδη έχουν επιβληθεί 365 πρόστιμα και έγιναν 60 συλλήψεις
Ένα από τα πιο δημοφιλή αστρονομικά φαινόμενα για το ευρύ κοινό
H συγκινητική ανάρτηση της μητέρας της
Η ημέρα δεν συγκαταλέγεται στις υποχρεωτικές αργίες
Λιποθυμικό επεισόδιο κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στην Αρετσού - Μεταφέρθηκε στο 424
Προσωρινά κρατούμενος ένας από τους 22 κατηγορούμενους - Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι υπόλοιποι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.