Ελλαδα

Κοτανίδου: Οι δηλώσεις μου για την Επιτροπή παραφράστηκαν

Λήξαν θεωρεί το θέμα η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αναστασία Κοτανίδου
Αναστασία Κοτανίδου © EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Να ξεκαθαρίσει τη θέση της θέλησε σήμερα, στην συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, η καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Αναστασία Κοτανίδου

Με την έναρξη της τακτικής εβδομαδιαίας συνεδρίασης της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, σήμερα Παρασκευή 12 Μαρτίου, τον λόγο πήρε η καθηγήτρια Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και διευθύντρια ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», Αναστασία Κοτανίδου.

Η καθηγήτρια αναφέρθηκε σε πρόσφατες δηλώσεις της σχετικά με την Επιτροπή, στο πλαίσιο διαδικτυακής εκδήλωσης του Κύκλου Ιδεών, οι οποίες, στη συνέχεια, αναπαράχθηκαν από τον Τύπο. Η κυρία Κοτανίδου δήλωσε στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων ότι οι εν λόγω δηλώσεις της παραφράστηκαν.

Όλα τα μέλη της Επιτροπής του υπουργείου Υγείας δήλωσαν πάραυτα ότι το θέμα είναι λήξαν και η συνεδρίαση συνεχίστηκε κανονικά.

Τι προηγήθηκε

Για τον τρόπο λήψης αποφάσεων της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο απορρίπτουν ακόμα και σήμερα τον εμβολιασμό κάποιοι νοσηλευτές, κυρίως νεαρής ηλικίας, τοποθετήθηκε, μεταξύ άλλων, η κα Αναστασία Κοτανίδου,  στη διαδικτυακή εκδήλωση του Κύκλου Ιδεών, με θέμα «Πανδημία και κοινωνική συνοχή».

Η κυρία Κοτανίδου, αναφερόμενη στην επιτροπή και την λειτουργία της, μεταξύ άλλων, είπε: «Η επιτροπή ενώ στην αρχή είχαμε πάρει τον σωστό δρόμο κάπου στην μέση τον χάσαμε και τώρα δεν μπορούμε να ξαναβρούμε τον βηματισμό μας. Γίνονται κάποιες προσπάθειες και δεν ξέρω πόσο αποτελεσματικές θα είναι. Η εντύπωσή μου είναι ότι όλοι έχουμε κουραστεί. Οι συνεδριάσεις είναι πολύωρες με πολλές συζητήσεις και πολλά θέματα και ενδεχομένως αυτό να μας οδηγεί σε λάθος αποφάσεις και στην λάθος μεταφορά αυτών των αποφάσεων».

Διαδικτυακή εκδήλωση του Κύκλου Ιδεών, με θέμα «Πανδημία και κοινωνική συνοχή» 

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε, μεταξύ άλλων, πανελλαδική έρευνα που έγινε στο διάστημα 27 με 28 Φεβρουαρίου, σε δείγμα 1.200 ατόμων και με θέμα «Πανδημία και κοινωνική συνοχή».

Μεταξύ άλλων οι πολίτες κλήθηκαν να απαντήσουν για το ποια πιστεύουν ότι θα είναι η οικονομική τους κατάσταση μόλις τελειώσει η πανδημία κορωνοϊού, για τα μέτρα οικονομικής στήριξης και ενίσχυσης ιδιωτών και επιχειρήσεων και την πρόσβαση στη ρευστότητα των τραπεζών. Όπως φάνηκε από τα ευρήματα, υπάρχει διάχυτη ανησυχία ότι ακολουθεί περίοδος σημαντικών αλλαγών και η επιστροφή στην κανονικότητα δεν θα οδηγήσει στην πρότερη κατάσταση αλλά σε μια καινούργια η οποία θα είναι γεμάτη προκλήσεις σε οικονομικό, εργασιακό και κοινωνικό επίπεδο.

Ο Στράτος Φαναράς, πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος της Metron Analysis, παρουσίασε την έρευνα. Ακολούθησε ο σχολιασμός των ευρημάτων από Αναστασία Κοτανίδου, Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ - Διευθύντρια ΜΕΘ Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» Γιάννη Βούλγαρη, Ομότιμο Καθηγητή Πολιτική Επιστήμη, Πάντειο Πανεπιστήμιο Θεόδωρο Πελαγίδη, υποδιοικητή ΤτΕ, Καθηγητή Οικονομικής Ανάλυσης Πανεπιστημίου Πειραιά και Γρηγόρη Φαρμάκη, διευθύνοντα σύμβουλο στην εταιρεία στατιστικής Agilis. Τη συζήτηση συντόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Δείτε τη διαδικτυακή εκδήλωση του Κύκλου Ιδεών

«Πανδημία και κοινωνική συνοχή»

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ