- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο καθηγητής Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, επεσήμανε πως τον Μάρτιο δεν θα πέσουν κάτω από 1.000 τα κρούσματα.
Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης μίλησε για την πορεία των κρουσμάτων στη χώρα μας, τονίζοντας πως ο αριθμός τους δεν θα πέσει κάτω από 1.000 τον Μάρτιο. Υπογράμμισε, επίσης, πως τις επόμενες δύο με τρεις μέρες θα αρχίσουν να πέφτουν τα κρούσματα στην Αττική και τις επόμενες τρεις με τέσσερις πανελλαδικά. Ωστόσο, όπως διευκρίνισε αυτή η μικρή μείωση θα αφορά στα προηγούμενα μέτρα και όχι στα νέα.
Σύμφωνα με τον ίδιο, όμως, «αυτόν τον μήνα δεν θα πέσουμε εύκολα κάτω από τα 1.000 κρούσματα κορωνοϊού εκτός κι αν κρατήσουμε συνεχόμενο lockdown».
«Η αποκλιμάκωση δεν θα είναι αρκετά ταχεία, θεωρώ ότι πρέπει να συζητήσουμε το άνοιγμα με ασφάλεια. Μέσα στον μήνα θα μπορούσε να ανοίξει το λιανεμπόριο με click away και με απολύμανση του αέρα... Να το κάνουμε σταδιακά και να βλέπουμε το αποτέλεσμα», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.
Τέλος, εμφανίστηκε αισιόδοξος για το φετινό καλοκαίρι δηλώνοντας πως στα μέσα Ιουλίου τα κρούσματα θα είναι κάποιες δεκάδες. «Θα είναι καλύτερο το καλοκαίρι φέτος, θα είμαστε πιο συνειδητοποιημένοι».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα, οι επιστήμονες ξεκαθαρίζουν τους πραγματικούς κινδύνους
Μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών για την επέκταση της Καλαμαριάς, η βασική γραμμή λειτουργεί ξανά κανονικά
STOP στην άσεμνη έκθεση των ανθρώπων και του πλανήτη στη ρύπανση και τη βία, είναι το μήνυμα της πορείας
Λόγω της Υπερειδικής Διαδρομής του EKO Rally Acropolis 2026
Στόχος η βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών
Παραμένει για χρόνια ερεπωμένος
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Συνελήφθη ο υπεύθυνος εργασιών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Βροχή» τα πρόστιμα για πρόκληση φωτιάς
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Η μισθοδοσία επανέρχεται στο γενικό πλαίσιο της δημόσιας διοίκησης» - Η ανακοίνωση
Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική
Πόσο κοστίζουν οι νέες ταυτότητες; - Βήμα βήμα η διαδικασία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.