- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Κορωνοϊός: Πληροφορίες για πάνω από 2.000 κρούσματα και σήμερα
Από την Τρίτη, 2 Μαρτίου, τα κρούσματα που ανακοινώνονται από τον ΕΟΔΥ υπερβαίνουν σταθερά τις 2.000
Πληροφορίες για πάνω από 2.000 κρούσματα κορωνοϊού και σήμερα, 4 Μαρτίου, στη χώρα μας.
Ιδιαίτερα υψηλά αναμένεται να είναι και σήμερα, 4 Μαρτίου, τα κρούσματα κορωνοϊού καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχουν επιβεβαιωθεί περισσότερες από 2.000 μολύνσεις το τελευταίο 24ωρο.
Ωστόσο, τα κρούσματα θα είναι λιγότερα για το τελευταίο 24ωρο αλλά αυτό θα υπολογιστεί από τον αριθμό των τεστ που έχουν γίνει. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η κατάσταση στο ΕΣΥ είναι δραματική, ειδικά στην Αττική, όπως δήλωσε και η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.
Υπενθυμίζεται ότι από την Τρίτη, 2 Μαρτίου, τα κρούσματα που ανακοινώνονται από τον ΕΟΔΥ υπερβαίνουν σταθερά τις 2.000. Από την Δευτέρα, 1 Μαρτίου, οι μολύνσεις που έχουν ανακοινωθεί στη χώρα μας ανέρχονται συνολικά σε 6.231.
Η επιβαρυμένη επιδημιολογική κατάσταση των τελευταίων ημερών στη χώρα μας, που είναι πλέον μοιρασμένη σε «κόκκινο» και «κίτρινο», επιβεβαιώνει και ο αναθεωρημένος χάρτης που εξέδωσε το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC).
Ο χάρτης αφορά τον συνδυαστικό δείκτη τεστ, νέων κρουσμάτων και δείκτη θετικότητας.
Την ίδια ώρα, στο «κόκκινο» βρίσκεται ολόκληρη η Στερεά Ελλάδα, η Πελοπόννησος, η Δυτική Ελλάδα, η Κεντρική Μακεδονία. Αυτό σημαίνει ότι τα κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού κυμαίνονται από 50 έως 150 και ο δείκτης θετικότητας είναι κάτω από το 4%.
Όσον αφορά το δείκτη θετικότητας, η Ελλάδα παραμένει πάντως στο «πράσινο», την ώρα που οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης βρίσκονται στο «κίτρινο». Δηλαδή, στο σύνολο της επικράτειας ο δείκτης θετικότητας βρίσκεται κάτω του ορίου συναγερμού του 4%, αντίθετα με την υπόλοιπη Ευρώπη, όπου ο δείκτης είναι μεγαλύτερος από 4.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο νέος φωτισμός έχει ως στόχο την ανάδειξη της αρχιτεκτονικής φυσιογνωμίας και της οχυρωματικής δομής του μνημείου
Προειδοποίηση για βροχές κα καταιγίδες
Για αύριο έχει εκδοθεί κόκκινη προειδοποίηση για Θεσσαλία, Σποράδες, Εύβοια και Δωδεκάνησα
Σε πλήρη ετοιμότητα ο Εθνικός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας
Κλείνει οριστικά το ιστορικό καφενείο επί της Χαριλάου Τρικούπη και Καλλιδρομίου γωνία
Με τη συμμετοχή 22 σχολείων και της Φιλαρμονικής Λεμεσού τιμήθηκε η εθνική επέτειος
Η ελληνική σημαία είναι 150 τετραγωνικών μέτρων
Όσα πρέπει να γνωρίζετε
Σε ποιες περιοχές η παρέλαση θα γίνει με βροχή
Ο ηθοποιός ως πολιτικώς ενάγων μετά τη μήνυση εναντίον γυναίκας που τον κατήγγειλε για βιασμό
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Πώς λειτουργούσε το κύκλωμα με τους 40 «αχυράνθρωπους»
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.