Ελλαδα

Σταϊκούρας: Δεν θα δοθεί άλλη παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας

Η προθεσμία λήγει αύριο 26 Φεβρουαρίου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
 ΚΗΦΙΣΙΑΣ - Αυτοκίνητα
ΚΗΦΙΣΙΑΣ - Αυτοκίνητα © EUROKINISSI/ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, αποσαφήνισε ότι δεν θα υπάρξει άλλη παράταση για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας

Δεν θα δοθεί παράταση στην προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, η οποία λήγει αύριο 26 Φεβρουαρίου. Αυτό αποσαφήνισε (μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι) ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Η πληρωμή

Η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας μπορεί να γίνει με τον QR κωδικό, ο οποίος περιλαμβάνεται στο ειδοποιητήριο τελών κυκλοφορίας, με τους πολίτες να μπορούν να σκανάρουν τον κωδικό αυτό και να πληρώσουν τα τέλη μέσω mobile banking, χωρίς να γράφουν τον κωδικό πληρωμής και το ποσό. Άλλος τρόπος πληρωμής των τελών μπορεί να γίνει με καταβολή του ποσού σε υποκαταστήματα τραπεζών και των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ).

Αξίζει να σημειωθεί πως, στα μηχανήματα αυτόματων πληρωμών των τραπεζών (ΑΤΜ), η πληρωμή μπορεί να γίνει επίσης μέσω του QR κωδικού. Ακόμη, από φέτος υπάρχει η δυνατότητα πληρωμής μέσω web banking, η οποία πραγματοποιείται μέσω κωδικού RF.

Οι κάτοχοι οχημάτων μπορούν να εκτυπώσουν το ειδοποιητήριο από την ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), είτε με κωδικούς TAXISnet είτε χωρίς. 

Τα πρόστιμα 

Σε περίπτωση που τα τέλη κυκλοφορίας δεν καταβληθούν εμπρόθεσμα, επιβάλλεται πρόστιμο, το οποίο διαμορφώνεται ως εξής:

Είναι ισόποσο των τελών, αν το όχημα είναι δίκυκλο/τρίκυκλο ΙΧ ή επιβατικό ΙΧ.
Στο ήμισυ των τελών, αν το όχημα είναι επιβατικό ΔΧ ή φορτηγό ή λεωφορείο.
Στα 30 ευρώ, αν τα τέλη κυκλοφορίας είναι λιγότερα από 30 ευρώ.

Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε σημαντικές μειώσεις στα τέλη κυκλοφορίας για τα τουριστικά λεωφορεία

Μειώνονται τα τέλη κυκλοφορίας για τα τουριστικά λεωφορεία, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται για την ελάφρυνση των επιπτώσεων της πανδημίας στην οικονομία και στον τουρισμό.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, επέρχονται οι εξής αλλαγές: 

Για την Α' κατηγορία (τουριστικών λεωφορείων έως 40 θέσεων), τα τέλη κυκλοφορίας μειώνονται από 430 ευρώ σε 215 ευρώ.

Για τη Β' κατηγορία (τουριστικών λεωφορείων 41 θέσεων και άνω), τα τέλη κυκλοφορίας μειώνονται από 595 ευρώ σε 300 ευρώ.

Παράλληλα, προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία καταβολής της αποζημίωσης στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τα ΚΤΕΛ και τα τουριστικά λεωφορεία δημόσιας χρήσης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας, το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι προχωρά στην κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης, με την οποία καταργείται η προϋπόθεση της υπαγωγής των βεβαιωμένων οφειλών στη φορολογική διοίκηση και στα ασφαλιστικά ταμεία σε καθεστώς τμηματικής καταβολής.

«Η συγκεκριμένη ρύθμιση καθίσταται επιβεβλημένη, λόγω των πρακτικών προβλημάτων που προέκυψαν κατά την έκδοση και εξόφληση των οικείων χρηματικών ενταλμάτων, αλλά και για να διευκολυνθεί η παροχή ρευστότητας σε αυτές τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες» αναφέρει το υπουργείο.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ