Ελλαδα

Γυναίκα 117 χρονών έκανε το εμβόλιο για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα

Η κυρία Ελευθερία γεννήθηκε στη Λευκάδα το 1903 και ζει σε οίκο ευγηρίας στη Νέα Ιωνία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εμβολιασμός για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα
Εμβολιασμός για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα © ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ

Η Ελευθερία είναι 117 ετών και έκανε το εμβόλιο για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα, με τη Δόμνα Μιχαηλίδου να τη συναντά σε οίκο ευγηρίας στη Νέα Ιωνία.

Το εμβόλιο της Pfizer για τον κορωνοϊό έκανε η κυρία Ελευθερία, η γηραιότερη γυναίκα που εμβολιάζεται κατά της Covid-19 στην Ελλάδα.

Ο εμβολιασμός έγινε το μεσημέρι της Τρίτης 12 Ιανουαρίου 2021 σε γηροκομείο στη Νέα Ιωνία.

Η κυρία Ελευθερία είναι 117 ετών. Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου επισκέφτηκε τον οίκο ευγηρίας και είδε από κοντά την ηλικιωμένη. Σύμφωνα με το βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες, η γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο ζει στην Ιαπωνία και είναι μόλις 3 μήνες μεγαλύτερη. Η κυρία Ελευθερία γεννήθηκε στις 12/04/1903 στη Λευκάδα.

Όπως ενημερώθηκε η Δόμνα Μιχαηλίδου, περίμενε με ανυπομονησία να εμβολιαστεί, προκειμένου να μπορέσει να ξανασφίξει στην αγκαλιά τα αγαπημένα της πρόσωπα. Σε 20 ημέρες η κυρία Ελευθερία, 117 ετών, θα λάβει τη δεύτερη δόση από το εμβόλιο για τον κορωνοϊό.

Τόσο η γηραιότερη φιλοξενούμενη στο γηροκομείο στη Νέα Ιωνία όσο και όλοι οι άλλοι ωφελούμενοι και το προσωπικό που εμβολιάστηκε κατά της Covid-19, δεν είχαν απολύτως καμία παρενέργεια. Η υπεύθυνη της δομής ενημέρωσε, επίσης, την υφυπουργό ότι ο θεράπων ιατρός της μονάδας έκρινε πως η κατάσταση της υγείας της 117χρονης γυναίκας δεν αποτελούσε ανασταλτικό παράγοντα για να κάνει το εμβόλιο.

Η κυρία Ελευθερία, 117 ετών, έκανε το εμβόλιο για τον κορωνοϊό σε οίκο ευγηρίας στη Νέα Ιωνία και συνομιλεί με τη Δόμνα Μιχαηλίδου

Το επιχειρησιακό σχέδιο «Ελευθερία» για την εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού στην Ελλάδα υλοποιείται βήμα - βήμα, με τους εμβολιασμούς ηλικιωμένων σε γηροκομεία, οίκους ευγηρίας και άλλες μονάδες φροντίδας να συνεχίζονται. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να έχουν εμβολιαστεί περισσότερα από 4.500 άτομα σε 75 δομές.

Η ιστορία με την κυρία Ελευθερία που διανύει το 117ο έτος της ηλικίας της και εμβολιάστηκε κατά του κορωνοϊού σε οίκο ευγηρίας στη Νέα Ιωνία, κάνει τον γύρο των social media.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ