Ελλαδα

Κεραμέως: Γυμνάσια και λύκεια θα ανοίξουν όταν το πει η επιτροπή

Αναλυτικά όσα δήλωσε η υπουργός

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σχολείο υπό κατάληψη
Σχολείο © EUROKINISS/ΑΡΧΕΙΟΥ

Για την επιστροφή των μαθητών στα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία, αλλά και το τι θα γίνει με τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, μίλησε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Απαντήσεις σχετικά με το μέλλον των γυμνασίων και των λυκείων αλλά και για την επιστροφή των μαθητών στα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία έδωσε η Νίκη Κεραμέως, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Συγκεκριμένα, η υπουργός τόνισε πως τα μέτρα τηρούνται υποδειγματικά στα σχολεία και οι μαθητές έχουν συμμορφωθεί απόλυτα.

Επίσης, επεσήμανε πως για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο του συγχρωτισμού των γονέων αποφασίστηκε η κλιμακούμενη ώρα προσέλευσης και αναχώρησης των παιδιών, ώστε να μην φτάνουν όλοι ταυτόχρονα, καθώς και το να μην χρησιμοποιείται μόνο μία είσοδος στα σχολεία, καθώς οι περισσότερες σχολικές μονάδες έχουν τουλάχιστον δύο εισόδους.

Όσον αφορά τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, ανέφερε πως αναμένει τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων, ενώ υπογράμμισε ότι υπάρχουν πρακτικές δυσκολίες στο να λειτουργήσει μόνο η Γ΄Λυκείου, καθώς, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «οι εκπαιδευτικοί διδάσκουν και στην Α΄και στην Β΄Λυκείου». Σημείωσε πάντως πως και αυτό το θέμα θα συζητηθεί.

«Έτοιμοι είμαστε αλλά χρειάζονται κάποιες ημέρες για να αναλάβουν υπηρεσία οι εκπαιδευτικοί. Επιχειρησιακά είναι όλα έτοιμα για να ξεκινήσουν Γυμνάσια και Λύκεια, όταν μας το υποδείξει η επιτροπή» δήλωσε.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ