Ελλαδα

Σήμερα η συνεδρίαση της Επιτροπής για άνοιγμα Γυμνασίων-Λυκείων

Ποια η πιθανότερη ημερομηνία επιστροφής στα θρανία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σχολείο - Αίθουσα
Σχολείο - Αίθουσα (φωτογραφία αρχείου) © EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Σχολεία: Σήμερα η συνεδρίαση της Επιτροπής του υπ. Υγείας για το άνοιγμα ή μη των Γυμνασίων και των Λυκείων.

Σήμερα Παρασκευή (221/1) θα συνεδριάσει η Επιτροπή του υπουργείου Υγείας σχετικά με το άνοιγμα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Γυμνασίων και Λυκείων)

Όπως έχει επισημάνει τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση.

«Οι σχέσεις καθηγητή με τους μαθητές του, οι σχέσεις μεταξύ των μαθητών, δεν μπορούν να αντικατασταθούν σε καμία των περιπτώσεων από καμία τηλεκπαίδευση όσο πετυχημένη και να είναι. Γι’ αυτό κιόλας εκφράζουμε αυτή την αγωνία για το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων», δήλωσε εχθές Πέμπτη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης.

«Περιμένουμε να ακούσουμε τους ειδικούς. Όσο και να θέλουν οι γονείς και το υπουργείο Παιδείας να ανοίξουν Γυμνάσια και Λύκεια, δεν θα μπορέσουμε χωρίς το πράσινο φως από την Επιτροπή. Είμαστε έτοιμοι, έχουμε την εμπειρία του πρώτου ανοίγματος της Πρωτοβάθμιας», ανέφερε στην ΕΡΤ η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή.

Πιθανότερη ημερομηνία η επόμενη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου για άνοιγμα λυκείων και γυμνασίων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Επιτροπή αναμένεται παράλληλα να εξετάσει την πρόταση του υπουργείου Ανάπτυξης για επαναλειτουργία των πρακτορείων του ΟΠΑΠ με αυστηρά μέτρα προστασίας, ακόμα και με ραντεβού.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, «παρόλα τα μέτρα, τα ημερήσια κρούσματα είναι περίπου 500. Παρατηρείται μια μικρή αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Και οι ηλικίες σε έξαρση είναι από τα 45 έως τα 54 και τα 65 έως τα 74 έτη. Αυτά τα στοιχεία μας προβληματίζουν. Ειδικά για τις μέσες και μεγαλύτερες ηλικίες που κινδυνεύουν περισσότερο, η παράκληση, η προτροπή για να τηρούμε τα μέτρα είναι ακόμα μεγαλύτερη». 

Ο υπουργός ανέφερε ότι σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία υπάρχουν στη χώρα 5.881 ενεργά κρούσματα. Τα 2.304 στην Αττική και τα 1.482 στην Κεντρική Μακεδονία. Επίσης, τα περισσότερα νέα κρούσματα τις τελευταίες 7 ημέρες ανά 100.000 του πληθυσμού εμφανίζονται στις περιφερειακές ενότητες της Δυτικής Αττικής, της Θάσου και της Βοιωτίας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ