- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Βορέας»: Το σχέδιο της Πολιτικής Προστασίας για την κακοκαιρία
Ορίζει με σαφήνεια τους ρόλους του κάθε φορέα ξεχωριστά
«Βορέας»: Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εξέδωσε υπόδειγμα σχεδίου για την αντιμετώπιση των κινδύνων από χιονοπτώσεις και παγετούς.
Πρότυπο υπόδειγμα σχεδίου για την αντιμετώπιση των κινδύνων και προβλημάτων από χιονοπτώσεις και παγετούς σε τοπικό επίπεδο εξέδωσε σήμερα, 19 Δεκεμβρίου, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, σε συνέχεια του ολοκληρωμένου Γενικού Σχεδίου «Βορέας», το οποίο εκδόθηκε πρόσφατα και ορίζει με σαφήνεια τους ρόλους του κάθε φορέα ξεχωριστά, σε πανελλαδικό επίπεδο σε περίπτωση χιονοπτώσεων και παγετού.
Το νέο σχέδιο αποτελεί ουσιαστικά υπόδειγμα για την σύνταξη επί μέρους σχεδίων από τους δήμους της χώρας, περιγράφει με ακρίβεια αυτά τα σχέδια και διασφαλίζει την εναρμόνιση και τον συντονισμό όλων των φορέων της κάθε περιοχής, σε περίπτωση χιονοπτώσεων και παγετού, με στόχο να μην δημιουργηθούν καταστάσεις έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων.
Οι φορείς αυτοί από τη μία είναι αυτοί που έχουν την ευθύνη για την συντήρηση των οδικών δικτύων και τον καθαρισμό τους και από την άλλη ο κρατικός μηχανισμός (ΕΛ.ΑΣ, Π.Σ, Ε.Κ.Α.Β., Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, Περιφέρειες, Δήμοι, κλπ), καθώς και φορείς λειτουργίας δικτύων και υποδομών (ΔΕΔΔΗΕ, ΑΔΜΗΕ, κλπ).
«Με τον τρόπο αυτό, η χώρα αποκτά συνεκτικά σχέδια θωράκισης έναντι συνεπειών από εκδήλωση χιονοπτώσεων & παγετού που διατρέχουν το σύνολο των εμπλεκόμενων φορών, συνδυάζουν την επιχειρησιακή με την επιστημονική γνώση και προβλέπουν συγκεκριμένα πρωτόκολλα ενεργειών», τονίζεται σε ανακοίνωση της ΓΓΠΠ.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Απομακρύνθηκαν τελευταία στιγμή οι μαθητές
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα social media αποτελούν πλέον την κύρια πηγή ενημέρωσης
Ενδεχόμενο να επιστρέψουν στη φυλακή πρώην βουλευτές
«Έζησα μαζί του και τον ευχαριστώ»
Ποιες αργίες ακολουθούν
«Ξεδίπλωσε ακέραιο το ταλέντο του και αγαπήθηκε όσο λίγοι από το μεγάλο κοινό»
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη
Σε ποια ρολόγια δεν αλλάζουν αυτόματα
Η τρομοκρατική επίθεση που άφησε πίσω της 18 τραυματίες
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.