Ελλαδα

Σχολεία - Κορωνοϊός: Πότε ανοίγουν και τι εισηγούνται οι ειδικοί

Τι απάντησε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Βάνα Παπαευαγγέλου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σχολεία
Σχολεία © Pixabay

Πότε θα γίνει το άνοιγμα των σχολείων και η επιστροφή μαθητών στα θρανία - Η εισήγηση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων στην κυβέρνηση και η απάντηση Παπαευαγγέλου.

Για το πότε ανοίγουν τα σχολεία και το τι εισηγούνται οι ειδικοί κλήθηκε να απαντήσει η Βάνα Παπαευαγγέλου.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας τόνισε ότι «το άνοιγμα των σχολείων αποτελεί άμεση προτεραιότητα».

Και ξεκαθάρισε ότι στόχος της επιτροπής λοιμωξιολόγων είναι όλα τα παιδιά να επιστρέψουν πίσω στα θρανία στις 7 Ιανουαρίου 2021, εφόσον όμως το επιτρέπει η επιδημιολογική εικόνα της χώρας. Με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών, τα μαθήματα ολοκληρώνονται μέσω τηλεκπαίδευσης στις 23 Δεκεμβρίου 2020.

«Το άνοιγμα των σχολείων αποτελεί άμεση προτεραιότητα γιατί τα παιδιά έχουν μείνει πολύ καιρό εκτός του φυσικού τους περιβάλλοντος, που δεν είναι άλλο από τα θρανία τους» ανέφερε η κα Παπαευαγγέλου.

Και πρόσθεσε: «Ο βασικός λόγος που κλείσαμε τα σχολεία δεν είναι η μετάδοση μέσα στα σχολεία, ιδιαίτερα για την Πρωτοβάθμια, αλλά το μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο που είχαμε στις αρχές Νοεμβρίου. Αυτό ήταν που μας ανάγκασε να εισηγηθούμε στην Πολιτεία το κλείσιμο των σχολείων».

«Δεν υπάρχουν σκέψεις για διαφορετικές Περιφερειακές Ενότητες. Αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχουν τέτοιες σκέψεις» ανέφερε επίσης η κα Παπαευαγγέλου σε ερώτηση δημοσιογράφου για το πότε ανοίγουν τα σχολεία στη live ενημέρωση για τη διασπορά κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Παπαευαγγέλου για σχολεία

Σύψας για άνοιγμα σχολείων: Στις 7 Ιανουαρίου θα είμαστε σε θέση να ανοίξουν τουλάχιστον τα Δημοτικά

Για το άνοιγμα των σχολείων και το πότε αυτό θα γίνει, μίλησε νωρίτερα ο καθηγητής Νίκος Σύψας, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τα Χριστούγεννα, καθώς τη νέα χρονιά «θα ζοριστούμε».

«Στις 7 Ιανουαρίου θα είμαστε σε θέση να ανοίξουν τουλάχιστον τα Δημοτικά» είπε, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο η επιστροφή των μαθητών να γίνει σε διαφορετικές ημερομηνίες.

«Αν τα νούμερα είναι καλύτερα και έχουν πτωτική τάση τότε θα ανοίξουμε και τα σχολεία» ξεκαθάρισε ο κ. Σύψας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ