Ελλαδα

Στ. Πέτσας: Πιθανό να ανοίξουν τα σχολεία στις 8 Ιανουαρίου

Το σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου για τα πρώτα εμβόλια της Pfizer που έφθασαν στην Ελλάδα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σχολείο
Σχολείο © EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Αυξημένες οι πιθανότητες να ανοίξουν τα σχολεία στις 8 Ιανουαρίου 2021, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα.

Δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα σχολεία στις 8 Ιανουαρίου 2021 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Ο κ. Πέτσας επανέλαβε αυτό που έχουν τονίσει πολλές φορές οι λοιμωξιολόγοι στη live ενημέρωση για τον κορωνοϊό: «Προτεραιότητα παραμένει το άνοιγμα των σχολείων».

Μιλώντας στο OPEN το Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2020, δεύτερη ημέρων των Χριστουγέννων 2020, ο Στέλιος Πέτσας σημείωσε πως θα ανοίξουν όλες οι βαθμίδες (γυμνάσια, λύκεια) και όχι μόνο τα δημοτικά.

Επιπλέον, υπογράμμισε πως μετά τα σχολεία θα ανοίξουν και άλλοι τομείς της καθημερινής δραστηριότητας, «αρκεί να συνεχιστεί η καλή πτωτική πορεία που έχουμε» στα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας.

Αναφορικά με τα πρώτα εμβόλια της Pfizer στην Αθήνα, τα οποία βρίσκονται σε αποθήκη στο Κρυονέρι μέσα σε ειδικά ψυγεία, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι οι πρώτοι εμβολιασμοί θα γίνουν αύριο, Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020, με την πολιτική ηγεσία να κάνει το εμβόλιο και σταδιακά τα σκευάσματα να μεταφέρονται στα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα της χώρας.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι εφόσον ο ΕΟΦ δίνει την έγκρισή του, δεν έχει καμία σημασία ποιας εταιρείας είναι το εμβόλιο, καθώς είναι ασφαλές.

Σε ερώτηση για την προτεραιοποίηση που κάνει το Υπουργείο Υγείας, καθώς οι δόσεις των εμβολίων είναι συγκεκριμένες και έρχονται κατά κύματα στην Ελλάδα, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι πρώτα θα εμβολιαστούν οι 65 άνω και έπειτα θα μειώνεται το ηλικιακό όριο, ανά 5 - 10 χρόνια. «Θα μας πει η Επιτροπή» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πέτσας για τα πρώτα εμβόλια κορωνοϊού στην Ελλάδα - Δωρεάν ο εμβολιασμός - Θα υπάρξει περισσότερη ενημέρωση στους πολίτες

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε, επίσης, πως δεν θα είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός, προσθέτοντας πως η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών θέλει να το κάνει ή θέλει περισσότερη ενημέρωση, «κάτι που θα γίνει».

«Μέχρι τέλος Μαρτίου θα το έχουν κάνει οι ευπαθείς ομάδες και μέχρι τέλος Ιουνίου ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού» συμπλήρωσε ο Στέλιος Πέτσας, ο οποίος θεωρεί «πιθανό» να ανοίξουν τα σχολεία στις 8 Ιανουαρίου 2021.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ