Ελλαδα

Δερμιτζάκης: Γυμνάσια-Λύκεια θα μπορούσαν να ανοίξουν τη Δευτέρα

«Θα μπορούσε να γίνει άνοιγμα των καταστημάτων με ραντεβού στις 18 Ιανουαρίου»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μαθήτρια Γυμνασίου φορά μάσκα
Μαθήτρια Γυμνασίου φορά μάσκα © EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Μανώλης Δερμιτζάκης: Η εκτίμηση του καθηγητή για την επαναλειτουργία Γυμνασίων και Λυκείων - Με ραντεβού οι αγορές στα καταστήματα.

O καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης, εξέφρασε την εκτίμηση ότι τα Γυμνάσια και τα Λύκεια θα μπορούσαν να ανοίξουν μαζί με τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου

«Θεωρώ ότι είναι μικρό το ρίσκο. Καταλαβαίνω ότι είναι συγκρατημένη η πολιτική που ακολουθεί η επιτροπή και η κυβέρνηση. Αρκεί να φορούν όλοι μάσκες. Το κέρδος και κοινωνικά, αλλά και επιδημιολογικά θα ήταν αρκετά μεγάλο», είπε ο καθηγητής αναφερόμενος στο άνοιγμα των σχολείων όλων των βαθμίδων. 

Ο κ. Δερμιτζάκης σημείωσε, επίσης, ότι θα μπορούσαν να ανοίξουν τα καταστήματα με ραντεβού. «Αν δούμε ότι τα Θεοφάνεια δεν είχαν μεγάλο κόστος, θα μπορούσαν να ανοίξουν τα καταστήματα, να λειτουργήσουν μέσω ραντεβού από την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου». 

Σε ό,τι αφορά τις εκτιμήσεις για τρίτο κύμα, ο καθηγητής σημείωσε ότι είναι αισιόδοξος ότι δεν θα έχουμε τρίτο κύμα, αν δεν δούμε μεγάλο κόστος από τις γιορτές. «Είμαι αισιόδοξος για τον εμβολιασμό των πολιτών. Τον Μάρτιο θα έχουμε προστατευμένους τους ευπαθείς». 

\

Ειδήσεις Βραδινό Δελτίο | Ο καθηγητής Δερμιτζάκης για την παράταση του λοκντάουν | 09/01/2021

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ