Ελλαδα

Πρεζεράκος: Διαφορετικές οι γιορτές, αλλά βλέπουμε φως στο τούνελ

«Οι Έλληνες πολίτες τα έχουμε καταφέρει καλύτερα συγκριτικά με άλλες χώρες»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γυναίκα με μάσκα στη χριστουγεννιάτικη αγορά
Γυναίκα με μάσκα στη χριστουγεννιάτικη αγορά © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Παναγιώτης Πρεζεράκος: Τι δήλωσε ο καθηγητής για τις διαφορετικές γιορτές, λόγω κορωνοϊού, αλλά και τους εμβολιασμούς.

«Θα γιορτάσουμε διαφορετικά τα Χριστούγεννα, ήδη όμως βλέπουμε φως στο τούνελ», δήλωσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, καθηγητής, Παναγιώτης Πρεζεράκος, διευκρινίζοντας ότι το «φως στο τούνελ» αποτελούν οι εμβολιασμοί.

Όπως σημείωσε ο κ. Πρεζεράκος, παρά τις δυσκολίες της πανδημίας του κορωνοϊού, «οι Έλληνες πολίτες τα έχουμε καταφέρει καλύτερα συγκριτικά με άλλες χώρες», ενώ υποστήριξε ότι οι τρεις τομές αναφοράς της Δημόσιας Υγείας είναι: να προλάβουμε τη νόσο, να προστατεύουμε τους πολίτες και να προάγουμε την υγεία των πολιτών.

«Αναγνωρίζουμε ότι όταν μιλάμε για θανάτους, δεν έχουμε περιθώριο για απώλεια ούτε μιας ζωής», υπογράμμισε κατά τη σημερινή ενημέρωση υπό τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια και επεσήμανε ότι «τα πράγματα έχουν αρχίσει να βελτιώνονται γιατί τα όπλα της Δημόσιας Υγείας είναι αποτελεσματικά. Ακολουθώντας τις συστάσεις έχουμε τα αποτελέσματα αυτά που συγκριτικά με άλλες χώρες είναι καλύτερα».

Ο κ. Πρεζεράκος κάλεσε τους πολίτες να κλείσουν τα αυτιά τους σε κάθε παραπληροφόρηση που υπάρχει. Επίσης, θέλησε να κάνει ειδική αναφορά στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων που αποτελείται από 31 άτομα και έχει πραγματοποιήσει από την αρχή της πανδημίας 131 συνεδριάσεις, με μέση διάρκεια 3,5 με 4 ώρες.

Αναφερόμενος στα τεστ κορωνοϊού σημείωσε ότι όσο περισσότερα γίνονται τόσο το καλύτερο και σχολίασε ότι «είμαστε η χώρα στην ΕΕ που έχει τους πιο αυστηρούς κανόνες για τα rapid tests».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.