Ελλαδα

Ποιοι συμμετέχουν στις απεργίες της 26ης Νοεμβρίου

Χωρίς μετρό, τραμ και ηλεκτρικό η Αττική

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τραμ
Τραμ © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Απεργίες 26/11: ΑΔΕΔΥ, ΣΤΑΣΥ, ΠΕΜΕΝ και ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας σε 24ωρη απεργία.

24ωρη απεργία έχουν προκηρύξει οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑΣΥ, η ΑΔΕΔΥ, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας και η ΠΕΜΕΝ για την ερχόμενη Πέμπτη 26/11. 

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη δεν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ. Σύμφωνα με την ΣΤΑΣΥ, οι εργαζόμενοι διεκδικούν ενίσχυση των μέτρων πρόληψης για τη διάδοση του κορωνοϊού με πρώτο τη διευκόλυνση όλων των εργαζόμενων να πραγματοποιούν τεστ Covid- 19 με έξοδα της Εταιρείας, ενώ, ζητούν να προχωρήσει η διαδικασία για την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. «Από τη πρώτη στιγμή της εκδήλωσης της πανδημίας του Covid- 19 σταθήκαμε, με υπευθυνότητα, απέναντι στις πρωτόγνωρες συνθήκες και με διεκδικήσεις και προτάσεις καταφέραμε, κάτω από δύσκολες συνθήκες και παρά τις αντιξοότητες, να κρατήσουμε σε κίνηση τις Σταθερές Συγκοινωνίες και να παρέχουμε ασφαλές συγκοινωνιακό έργο. Ωστόσο, δεν είμαστε διατεθειμένοι να δεχτούμε αυτή η πανδημία να γίνει “εργαλείο” για να περάσουν αντεργατικά νομοσχέδια και να ισοπεδωθούν δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών», τονίζουν οι εργαζόμενοι.

Απεργία στις 25-26/11 των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας

Η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας προχωρά σε απεργιακές κινητοποιήσεις την Τετάρτη 25 και την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου, έχοντας ως αίτημά της την απόσυρση του νομοσχεδίου για την Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας, καθώς και την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος του προσωπικού λόγω των συνεπειών της πανδημίας, «με απώλειες εισοδήματος που αγγίζουν το 70%». 

«Μετά την αιφνιδιαστική κατάθεση του νομοσχεδίου “Σύσταση, λειτουργία και αρμοδιότητες Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας, ρύθμιση ζητημάτων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών” στις επιτροπές της Βουλής και διαπιστώνοντας ότι το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών εξακολουθεί να κωφεύει στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων και την απόλυτα δικαιολογημένη ανησυχία τους για το υπηρεσιακό και εργασιακό τους μέλλον, εξακολουθούμε να αντιδρούμε στη στάση που επέλεξε να κρατήσει, υιοθετώντας την μέθοδο του αιφνιδιασμού και της υπέρμετρης επίδειξης ισχύος», αναφέρει η Ένωση.

24ωρη απεργία από την ΑΔΕΔΥ

Σε 24ώρη Γενική Πανελλαδική Απεργία καλεί η ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή της

Απαιτούμε:

  • Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς και στα σχολεία.
  • Επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας, με ένταξη στον κρατικό σχεδιασμό και όχι αγορά υπηρεσιών.
  • Μαζικές προσλήψεις υγειονομικών, γιατρών, νοσηλευτών, εκπαιδευτικών, καθαριστριών. Μονιμοποίηση συμβασιούχων.
  • Αποσυμφόρηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς με προσλήψεις προσωπικού, επίταξη χιλιάδων ιδιωτικών λεωφορείων που βρίσκονται σε απραξία.
  • Αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.
  • Εδώ και τώρα να αποσυρθεί το χουντικής έμπνευσης νομοσχέδιο που μετατρέπει σε ιδιώνυμο τη συλλογική, συνδικαλιστική δράση και ουσιαστικά απαγορεύει την απεργία. Δεν πρόκειται να το εφαρμόσουμε. Θα το καταργήσουμε στην πράξη.
  • Αποχή από κάθε ηλεκτρονική ψευδοψηφοφορία σε όλο το Δημόσιο για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Δεν καταθέτουμε ψηφοδέλτια, αποσύρουμε αυτά που ήδη κατατέθηκαν. Να δοθεί τώρα παράταση στη θητεία των Υπηρεσιακών Συμβουλίων.

ΠΕΜΕΝ: Απεργία στις 26/11 σε όλες τις κατηγορίες πλοίων

Η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ) αποφάσισε να προχωρήσει σε 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, για την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου.

Σε ανακοίνωσή της, η ΠΕΜΕΝ αναφέρει ότι «στους ναυτεργάτες είναι σε εξέλιξη η κατευθυντήρια γραμμή των εφοπλιστών για να επιβάλλουν σε όλες τις κατηγορίες καραβιών, συνθήκες γαλέρας, με ναυτεργάτες χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, κοινωνική ασφάλιση, συνδικαλιστικά δικαιώματα» και προσθέτει ότι «συνεχίζεται ο εγκλωβισμός και ο μη επαναπατρισμός των χιλιάδων ναυτεργατών στα ποντοπόρα πλοία, οι μαζικές απολύσεις στα επιβατηγά και καμία ουσιαστική κάλυψη όλων των ανέργων».

Η ΠΕΜΕΝ καλεί όλους του ναυτικούς να συμμετέχουν με μαχητικότητα στους καταπέλτες των πλοίων και στην περιφρούρηση της απεργίας στις 26 Νοέμβρη. Την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας για την ίδια ημέρα σε όλες τις κατηγορίες πλοίων αποφάσισαν την Τετάρτη η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) και η Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΕΜΑΓΕΝ).

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ