Ελλαδα

Lockdown: Κλείνουν από Δευτέρα δημοτικά και νηπιαγωγεία

Η ανακοίνωση της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μαθητές σε σχολείο
Μαθητές σε σχολείο © EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

Κλείνουν από τη Δευτέρα τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία σε όλη τη χώρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Κλειστά από Δευτέρα και μέχρι τις 30 Νοεμβρίου δημοτικά, νηπιαγωγεία και βρεφονηπιακοί. Ανοιχτά θα είναι τα σχολεία ειδικής αγωγής. «Από Δευτέρα και για δύο εβδομάδες αναστέλλεται η δια ζώσης εκπαίδευση. Δημοτικά, νηπιαγωγεία, γυμνάσια και λύκεια θα παραμείνουν κλειστά», ανέφερε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

«Εκπαιδευτική τηλεόραση, τηλεκπαίδευση. Από τις 9 το πρωί, από την ΕΡΤ 2, θα προβάλλονται εκπαιδευτικά μαθήματα για τους μαθητές του Δημοτικού. Την Κυριακή θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα. Η Τηλεκπαίδευση θα ξεκινήσει την Τετάρτη, θα έχει διάρκεια 30 λεπτά και θα πραγματοποιείται από τις 2 το μεσημέρι έως τις 5 για τα δημοτικά και από τις 2 έως τις 4 για τα νηπιαγωγεία», τόνισε η κα Κεραμέως.

«Γιατί προκρίθηκε το μεσημεριανό ωράριο. Για να διευκολυνθούν οι οικογένειες και για να μοιράζεται ο χρόνος σε όλους που κάνουν χρήση της τηλεργασίας και των άλλων μαθητών μεγαλύτερης ηλικίας, αλλά και για να μην επιβαρυνθεί περαιτέρω το δίκτυο.

»Τα μέτρα είναι καθαρά προληπτικού χαρακτήρα. Δεν υποδεικνύονται γιατί έχουμε παρατηρήσει επιβάρυνση του φορτίου στα σχολεία, αλλά για να περιοριστεί η κινητικότητα», κατέληξε.

Κικίλιας: Πρόεχει η δημόσια υγεία

«Η εισήγηση της επιτροπής βασίστηκε στην έντονη κινητικότητα που παρατηρείται ευλόγως από γονείς που πηγαίνουν τα παιδιά τους από και προς το σχολείο, παππούδες και γιαγιάδες επίσης, δασκάλους, διοικητικό προσωπικό. Σύμφωνα με την επιτροπή η μείωση της κυκλοφορίας και η πιστή τήρηση των υπολοίπων μέτρων μπορεί να επιφέρει μείωση των κρουσμάτων», επισήμανε ενώ προσέθεσε ότι «πρόεχει η δημόσια υγεία». « Τα σχολεία και κυρίως τα δημοτικά ήταν το τελευταίο πράγμα που επιθυμούσαμε να κλείσει κι αυτό από μόνο του είναι ένα σαφές μήνυμα προς όλους για το πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση», κατέληξε ο κ. Κικίλιας.

Ανακοινώσεις για τον κορωνοϊό από το Υπουργείο Υγείας


Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ